Erhverv

Dansk kapitalfond scorer stor gevinst i milliardhandel

Maj Invest har solgt Svendsen Sport til en amerikansk koncern, der er verdens største indenfor udstyr til lystfiskeri.

Artiklens øverste billede
Lystfiskeri vinder frem, og nu er dansk selskab, der sælger grej og udstyr, solgt i milliardhandel.

Kapitalfonden Maj Invest Equity har solgt Svendsen Sport A/S til det amerikanske selskab Pure Fishing, der er verdens største forhandler af udstyr til lystfiskeri.

Der er tale om en milliardhandel, og med salget scorer den dansk kapitalfond et meget stort beløb efter seks års ejerskab.

Maj Invest Equity købte Svendsen Sport A/S af stifteren Lars Erik Svendsen i 2015. Regnskabet for Lars Erik Svendsen Holdingselskab for 2016 viste, at der var kommet 370 mio. kr. ind på kontoen.

Parterne ønsker ikke at oplyse salgsprisen i den aktuelle handel, men selskabets værdi er flerdoblet under Maj Invests ejerskab.

Vi har ejet selskabet i seks år og har gennemført de forandringer, som vi gerne ville, så det er et godt tidspunkt at sælge.

Mads Andersen, partner i Maj Invest Equity

»Vi er kommet fornuftigt ud af investeringen. Vi har ejet selskabet i seks år og har gennemført de forandringer, som vi gerne ville, så det er godt tidspunkt at sælge,« siger Mads Andersen. Han er partner i Maj Invest Equity med ansvar for investeringen i selskabet.

Salget sker efter nogle fremgangsrige år, hvor omsætningen er vokset markant.

Svendsen Sport sælger udstyr til lystfiskere over hele verden med brands som Savage Gear, Prologic, MadCat, WaterWolf og DAM. Især i de seneste år er der kommet fart i salg og indtjeningen hos Svendsen Sport, der har hovedkvarter i Gadstrup mellem Roskilde og Køge.

Savage Gear er et af de mest kendte brands for Svendsen Sport A/S.

»Vi har gennemført en stor omvæltning med en fokuseret strategi, hvor der er luget ud i antallet af varemærker. De stærke brands har fået flere vitaminer, og vi har udvidet på flere markeder,« siger Hans Maasbøl, adm. direktør i Svendsen Sport A/S.

Han har stået i spidsen for selskabet i fire år, og under hans ledelse har man reduceret fra 16 til 6 brands, mens antallet af varenumre er faldet fra 13.000 til 8.500. I samme periode er omsætningen næsten fordoblet til 675 mio. kr. i 2021.

Samtidig har man satset hårdt på de sociale medier, og de seks brands under Svendsen Sport har sammenlagt 4,3 mio. følgere.

De stærke brands har fået flere vitaminer, og vi har udvidet på flere markeder.

Hans Maasbøl, adm. direktør i Svendsen Sport A/S

Kun 5 pct. af omsætningen hentes i Danmark, mens størstedelen af salget sker på det europæiske marked.

Ordrebogen begyndte for alvor at svulme i 2019, og væksten tog yderligere fart under coronakrisen, da folk har rejst mindre og har fået mere tid til fritidsaktiviteter.

Hans Maasbøl, adm. direktør i Svendsen Sport A/S, har stået i spidsen for virksomheden i fire år.

»Der er kommet flere lystfiskere til under pandemien, og det ser ud til at være vedvarende,« siger Hans Maasbøl.

Svendsen Sport A/S har etableret eget datterselskab i Miami i USA, der er verdens største marked for udstyr til lystfiskere.

Lystfiskersporten fortsætter den stærke vækst i det meste af verden.

Harlan Kent, adm. direktør i Pure Fishing

Milliardhandlen ventes at give Svendsen Sport en bedre adgang til USA, mens den amerikanske køber får fodfæste i Europa. Pure Fishing forventer således, at opkøbet styrker selskabets position som en global storspiller i den voksende industri for lystfiskeri.

Pure Fishing er ejet af kapitalfonden Sycamore, og der er tale om det fjerde opkøb på tre år.

»Lystfiskersporten fortsætter den stærke vækst i det meste af verden. Opkøbet af et selskab med velkendte resultater indenfor innovation og opbygning af brands giver os yderligere kapacitet, så vi kan udbygge vores position som en global leder indenfor lystfiskeri,« siger Harlan Kent, adm. direktør i Pure Fishing.

Lars Erik Svendsen, der etablerede Svendsen Sport som 18-årig i 1977, står til at kunne sætte yderligere et trecifret millionbeløb ind på kontoen. Han beholdt 15 pct. af ejerskabet, da han solgte til Maj Invest Equity i 2015. I de første år fortsatte han som direktør, hvorefter han koncentrerede sig om produktudvikling. Siden 2019 har han været medlem af bestyrelsen i Svendsen Sport A/S.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.