Investering i superbiler hos Selected Car Investment: Vil bruge 100 mio. på få biler
En række erhvervsfolk har skudt 50 mio. kr. i Selected Car Investments anden investeringspulje. Den tredje pulje er på vej, og her skal der rejses 100 mio. kr.
Det går så godt med at investere i superbiler, at danske Selected Car Investment nu har lukket sin anden investeringspulje og er på vej med en tredje.
Investorerne, som typisk er bilentusiaster, velhavende eller kendte erhvervsfolk, flokkes simpelthen om investeringskonceptet, der koster mindst 750.000 kr. at købe sig ind i.
Selected Car Investment er en del af oliemilliardæren Torben Østergaard-Nielsens luksusbilkoncern Selected Car Group. Blandt investorerne i Selected Car Investment er Aarhus-milliardæren Henrik Lind, Paw Cortes, som solgte CT Offshore til det daværende Dong og Siemens, og senest er de yderst rige brødre Carl og Martin Bek-Nielsen, der har skabt en formue på palmeolie i Asien, kommet med som investorer.
Selected Car Investment tog i foråret 2020 hul på sin første investeringspulje, hvor der blev brugt 30 mio. kr. på tre superbiler fra mærkerne Lamborghini, Bugatti og Porsche.
Det urealiserede afkast har siden været på 15,4 pct. ifølge Selected Car Investments egne estimater, som baserer sig på, hvad sammenlignelige biler bliver handlet til i offentligheden og på auktioner.
»Det er gået rigtig godt for vores første investeringspulje, fordi bilerne virkelig er steget meget i værdi, især i andet halvår af 2021. Samtidig møder vi mange kunder med en stor passion for biler, som gerne vil investere i fysiske objekter som superbiler,« siger Jens Christian Tangbæk, der er kommerciel direktør i Selected Car Group.
Selected Car Investment har for nylig lukket sin anden investeringspulje, hvor rammen for indkøb af biler er på 50 mio. kr.
37 investorer er med i anden pulje, som vil bruge de 50 mio. kr. på tre biler - senest er en Bugatti indkøbt til omkring 16 mio. kr.
Til maj forventer Selected Car Investment at åbne for investeringer til sin tredje pulje, som der skal rejses 100 mio. kr. til. De penge skal bruges på mellem tre og seks biler. I den pulje vil der være særligt fokus på klassiske racerbiler.
Jens Christian Tangbæk har en fortid som investeringsdirektør i Danske Bank og har derfor en vis viden om forskellige aktivklasser, som investorer kan kaste penge efter. Heriblandt aktier.
»Det er sværere at udvælge de rigtige biler end aktier til investeringer. Det kræver meget mere ekspertise. Investeringsbiler er også en anden type aktivklasse, for det har en lav korrelation med andre finansielle markeder. Derfor ser man heller ikke større udsving på markedet for investeringsbiler,« siger Jens Christian Tangbæk.
Han henviser til, at markedet for investeringsbiler var upåvirket af coronakrisens indtog i marts 2020, hvor aktiemarkederne tog sig et ordentligt dyk. Samme udvikling gjorde sig gældende under finanskrisen.
I foråret 2020 kunne Finans fortælle, at det toneangivende indeks for klassiske biler, Hagi Top, over 10 år var steget med knap 300 pct. Det var mere end toneangivende indeks for både globale, amerikanske og europæiske aktier.
Siden har aktier taget et gevaldigt hop op, også mere end investeringsbiler. Det ændrer dog ikke på, at især superbiler over en lang årrække har været et forrygende investeringsobjekt.
Men hvordan vil afkastet så udvikle sig i den kommende tid, hvor rentestigninger er på vej, og centralbankerne skruer ned for sine støtteopkøb?
»Det er naturligvis svært at sige. Men set over tid påvirkes markedet for investeringsbiler ikke synderligt af, hvad der sker på de andre finansielle markeder. Til forskel for mange andre typer investeringer handler det her også om passion for mange af de velhavere, som bruger penge på det,« siger Jens Christian Tangbæk.
Selected Car Investment har et årligt afkastmål på mellem 5 og 7,5 pct. for de første to investeringspuljer og et afkastmål på mellem 7,5 og 10 pct. for den kommende tredje pulje.