Erhverv

Skatterådet har ekstraordinært besluttet at hæve kørselsfradraget

Både for private og virksomheder bliver satserne hævet. Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

For tredje gang på bare 30 år har Skatterådet besluttet at hæve satserne for kørselsfradraget og befordringsgodtgørelse.

Den ekstraordinære beslutning kommer landets omkring 1,2 mio. pendlere og flere danske virksomheder til gode. Skatterådet har nemlig på baggrund af stigende benzinpriser valgt at sende hjælp til både de millioner af danskere, som pendler mellem hjemmet og arbejdspladsen, og de virksomheder, som har ret til erhvervsmæssig befordring. Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Ændringen betyder, at pendlere kan se frem til at kunne foretage fradrag for befordring på op til 2,16 kr. pr. km i forhold til, at de efter de nuværende satser kan foretage fradrag for befordring op til 1,98 kr. pr. km. Det svarer til en stigning på 18 øre pr. km.

Satsen for befordringsfradraget vil ske med tilbagevirkende kraft og gælde for hele indkomståret 2022.

Skatteministeriet oplyser, at stigningen er opgjort på baggrund af en gennemsnitlig benzinpris på 15,77 kr. pr. liter i år. Det er noget højere end de seneste dages pumpepriser for benzin, der har lydt på knap 15 kr. pr. liter.

Den dagsaktuelle pumpepris lyder hos Circle K på 14,79 kr. pr. liter, hvilket er et fald på 20 øre siden mandag.

Ifølge pressemeddelelsen har Skatterådet truffet sin beslutning på baggrund af konjunkturvurderinger fra Finansministeriet. Samtidig er der taget højde for stigningen i forbrugerprisindekset til og med marts 2022.

Ændringen betyder samtidig, at virksomhederne kan godtgøre udgifterne til erhvervsmæssig befordring med op til 3,70 kr. pr. km. i forhold til de nugældende satser, hvor den erhvervsmæssige befordring kan godtgøres med op til 3,51 kr. pr. km. Det svarer til en stigning på 19 øre.

Den erhvervsmæssige befordring vil dog ikke kunne ske med tilbagevirkende kraft.

»Det skyldes, at en ændring af satserne for befordringsgodtgørelse med tilbagevirkende kraft vurderes at være vanskelig at håndtere administrativt for landets virksomheder samt påføre virksomhederne en ekstra omkostning. En regulering af allerede udbetalte godtgørelser til medarbejderne vil skulle medføre en korrektion af lønkørsler, indberetninger, bogføring mv,« skriver Skatteministeriet.

Hvert år i november regulerer Skatterådet kørselsfradraget på baggrund af beregninger for det følgende års udgifter forbundet med at pendle.

Sidste gang Skatterådet ekstraordinært ændrede i fradraget var i 200, hvor satsen blev sat op som en udløber af, at benzinprisen på dette tidspunkt var steget med 17,7 pct.

I 1990 blev satserne sat ned.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.