Erhverv

T. Hansen-milliardær tjener rekordmange millioner: »Jeg ikke har planer om at stoppe foreløbigt«

Bent Jensen, der står bag T. Hansen Gruppen, er blandt landets 100 rigeste. I begyndelsen var ambitionen at tjene penge nok til at leve af salg fra butikskæden.

Artiklens øverste billede
Bent Jensen begyndte i 1991 at sælge knallerter og reservedele i Middelfart. Det har siden udviklet sig til milliardimperiet T. Hansen. Foto: Carsten Bundgaard

Den danske milliardær Bent Jensen, der står bag T. Hansen-butikkerne, bliver rigere og rigere.

Endnu en gang kan han se sit forretningsimperium vokse, og salget skyde i vejret. T. Hansen Gruppen, der står bag den danske butikskæde, sælger alt fra reservedel til biler til scootere, motorcykler, cykler og campingudstyr. Forretningen startede i 1991, hvor Bent Jensen kastede ud i salg af reservedele til knallerter i sin daværende kæreste Trine Hansens navn.

Et nyt regnskab viser, at T. Hansen Gruppen nu har nået nye højder. I 2021 satte koncernen rekord både på top- og bundlinje.

Overskuddet lander på 182 mio. kr. efter skat. Det er mere end 50 mio. kr. mere end i 2020, mens omsætning hos den danske bilkoncern runder næsten 2 mia. kr.

»Mest af alt er vi lykkedes med det, som andre ikke lykkedes med. Vi handler både med de private og det professionelle. Vi har enorm stor vækst indenfor det professionelle segment, hvor vi er meget billigere, fordi vi deler lokaler og logistik med T. Hansen-butikkerne, og samtidig har vi fået godt fat i det norske marked,« siger Bent Jensen, direktør og ejer af T. Hansen Gruppen.

Tre år efter den fynske forretningsmand satte gang i knallerter og reservdele, udvidede han med salg af udstyr til mobiltelefonen i 12 lande. Først i begyndelsen af 00’erne blev reservedele til biler en del af T. Hansens forretningsimperium.

Siden har selskabet løbende købt op både herhjemme og i udlandet. Bl. a. har T. Hansen slugt den danske del af værkstedskæden Mekonomen, der i flere år var underskudsgivende. Derudover sælger T. Hansen Gruppen reservdele til bilforhandlere og autoværksteder i Danmark.

»Til at begynde med var ambitionen egentlig bare, at jeg på et tidspunkt kunne leve af forretningen. Udviklingen har været helt fantastisk, og jeg er ligeså glad for at gå på arbejde i dag, som jeg var i begyndelsen,« siger Bent Jensen.

Han har en anslået formue på omkring 2,6 mia. kr.

Pengene stammer primært fra T. Hansen Gruppen, der er vokset år for år, og 2021 er bestemt ingen undtagelse.

Ifølge regnskabet er samtlige af milliardærens forretningsområder gået frem. Alene salget til de professionelle kunder er vokset 38 pct. og lander på 165 mio. kr.

»Jeg har selv fire børn, og jo ældre de bliver, jo mere begejstret bliver jeg for dem. Det er det samme med forretningen. Det er sjovere nu, fordi det ikke er velfærdstruende, hvis vi skyder forbi mål. Vi får et angreb mere til at score i, og ellers kommer der en ny kamp. Det er helt fantastisk at se ting blive skabt,« siger 53-årige Bent Jensen.

Derfor har han heller ingen planer om at træde tilbage lige med det samme.

»For nuværende er der ikke påbegyndt generationskifte, overførelse af aktier eller lignende. Vi ser tiden an, og jeg synes, at det er så sjovt, at jeg ikke har planer om at stoppe foreløbigt. Når man starter som helt ung, er der ikke mulighed for at ryste på hånden eller begå fejl. Det er der nu, og derfor kan jeg også sænke skuldrene og tage det mere roligt,« siger Bent Jensen.

T. Hansen Gruppen har på nuværende tidspunkt 39 butikker i Norge. Planen er på sigt at åbne i alt 60 norske butikker.

Koncernen planlægger at indtage Sverige som det næste land. Derudover er T. Hansen igang med at etablere et nyt, stort robotlager, som forventes at stå færdigt i august i år.

Bent Jensens holdingselskab, B.J. Holding Middelfart A/S, havde i 2021 en egenkapital på 2 mia. kr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.