Erhverv

Dansk klenodie blev solgt i milliardhandel, men forsvinder nu efter 228 år

Industriselskabet Jacob Holm & Sønner blev i fjor solgt til USA. Nu bliver Jacob Holm-navnet udfaset og dermed slutter 228 års dansk erhvervshistorie.

Artiklens øverste billede
Martin Mikkelsen og Poul Mikkelsen solgte i fjor det ældgamle firma Jacob Holm & Sønner. Efter mere end 200 år udgår Jacob Holm nu som virksomhedsnavn.

Ét af Danmarks ældste erhvervsbrands bliver nu fortid. Det handler om den 228 år gamle industrivirksomhed Jacob Holm & Sønner, som ikke længere vil gå under det navn.

Det fortæller Jacob Holm & Sønners nye ejer, amerikanske Glatfelter, der i efteråret overtog det danske erhvervsklenodie for omkring 2 mia. kr.

»Med salget af forretningen til Glatfelter, er navnet Jacob Holm blevet udfaset, og traditionen er nu slut,« skriver Eileen Beck, der er en del af topledelsen i Glatfelter, i en mail til Finans.

Hendes reference til, at tradionen er slut henviser til Jacob Holm-navnet, der har rødder tilbage til 1794, hvor urtekræmmeren Jacob Holm stiftede virksomheden.

I cvr-registeret er udfasningen af Jacob Holm & Sønner blevet tydeliggjort. De to selskaber Jacob Holm & Sønner A/S og Jacob Holm & Sønner Holding A/S er nu omdannet til Glatfelter Denmark A/S og Glatfelter Holding Denmark A/S. Binavne, der har med Jacob Holm at gøre, er også blevet fjernet.

Jacob Holms hjemmeside er dog fortsat aktiv. Glatfelter har ikke svaret på, om og hvornår denne hjemmeside ikke længere vil være tilgængelig.

Poul Mikkelsen købte Jacob Holm & Sønner i 1979. I dag bor han i Schweiz, mens sønnen Martin Mikkelsen har købt Kongsdal Gods.

Familien Mikkelsen, der købte Jacob Holm & Sønner i 1979, og i fjor solgte virksomheden videre for et miliardbeløb, er nu også helt fortid i den ældgamle danske virksomhed.

Arvingen Martin Mikkelsen udtrådte i efteråret både fra Jacob Holm & Sønners direktion og bestyrelse, da handlen med Glatfelter gik igennem.

»Jeg kan bekræfte, at jeg som led i transaktionen sidste år udtrådte af ledelsesroller i Jacob Holm-koncernen. For alle øvrige spørgsmål henviser jeg til Glatfelter,« siger han.

Da salget af Jacob Holm & Sønner blev offentliggjort, fremgik det af Berlingske, at selskabet kun havde kontor og administration tilbage i Danmark. Det har ikke været muligt for Finans at finde ud af, om de arbejdspladser nu også er væk ligesom Jacob Holm-navnet.

Jacob Holm & Sønner er én af verdens største producenter af fiberdug. Mange af selskabets materialer bruges i sundhedssektoren og til hygiejneformål.

Det danske erhvervsklenodie omsatte i 2020 for 2,6 mia. kr. og havde et driftsresultat på lidt over 200 mio. kr. Selskabet har hovedkontor i Schweiz og salgskontorer og produktionsfaciliteter i lande som Frankrig, Spanien og USA.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.