Erhverv

Jysk familievirksomhed med milliardomsætning: »Vi er bare stået op og har passet vores arbejde«

N. C. Nielsen's regnskab for 2021 er bundsolidt. Virksomheden omsatte for knap to milliarder kroner og forventningen er, at forretningen vil vokse sig endnu større.

Artiklens øverste billede
Poul og Per Nielsen, sidstnævnte i gaffeltrucken, har gennem mange år stået bag styrpinden i N. C. Nielsen. Arkivoto: N.C. Nielsen Gruppen

Maskiner, der kan løfte ufatteligt mange tons. Brugte, nye, ombyggede. N. C. Nielsen er landets største leverandør af gaffeltrucks, terminaltraktorer og specialmaskiner. Men lige nu er mangler udlejningsflåden enheder. Så mange, at der i ordrebogen ligger bestillinger på knap 1800 maskiner.

Virksomhedens omsætning er større end nogensinde – 1,9 mia. kr. blev det til i 2021. Poul Nielsen, der er administrerende direktør i N. C. Nielsen gruppen anerkender, at omsætningen sammenholdt med indtjeningen på 146 mio. kr. efter skat udgør et rekordregnskab, men udmeldingen er lunken.

»Jo, det er godt nok,« medgiver han på ægte vestjysk manér, »men det kunne have været meget bedre, hvis vi havde haft adgang til flere maskiner. Vi har simpelthen måtte sige nej til en masse specialordre.«

Han forklarer, at ordrebogen aldrig har været så fyldt. Vurderingen er, at der ligger bestillinger for mellem 800 og 900 mio. kr., som N. C. Nielsen ikke har mulighed for at imødekomme, som situationen er nu, fordi der er stor efterspørgsel på brugte og store maskiner.

»Der har været et enormt boom i branchen, og vi sælger stadigvæk helt vanvittigt. Vi har jo en ordrebeholdning helt uden lige. Jeg tror, vi mangler at levere 1779 maskiner.«

De kunder som N. C. Nielsen har lejet maskiner ud til, har ikke leveret dem tilbage, fordi de stadig selv skal bruge dem, og virksomheden mangler således maskiner til at leje ud:

»Vi kan ikke forstå, det kan fortsætte i det her tempo, men selv i den måned, vi er i nu, sælger vi ekstremt godt.«

Poul Nielsen filosoferer over, om han med sine 73 år nærmer sig en udløbsdato, som han selv formulerer det. Men trækker på det. Han er ikke færdig på arbejdsmarkedet:

»Jeg synes stadig, det er spændende at gå på arbejde hver dag. Jeg er her da normalt fra tidlig morgen til sen aften, og det har jeg været i 50 år. Det har ikke ændret sig, og det er der heller ingen planer om, at det skal.«

Sammen med broren Per Nielsen, der er direktør for forretningens tekniske afdeling, har han styret C. N. Nielsen gennem mange år. Nu er deres sønner også gået ind i ledelsen.

Hvordan er det at være 73 og kigge tilbage på mere end 50 år og se, at du har været i stand til at skabe en virksomhed af den her størrelse?

»Ved du hvad, jeg synes egentligt ikke, det er noget særligt. Vi er bare stået op og har passet vores arbejde hver dag, det er egentlig ikke noget, jeg bruger meget tid på at tænke over,« svarer Poul Nielsen.

Og opskriften? Fleksible medarbejdere, der vil gå gennem ild og vand for at løse en opgave.

»Vi er også frygteligt fleksible omkring, hvorvidt kunderne vil købe, leje eller lease en truck,« fortæller Poul Nielsen. Herudover peger han på specialløsninger til vindmølle- og havneindustrien, som en del af succeskriteriet.

Ønskerne for C. N. Nielsen gruppen er at ekspandere og udvide forretningen. Poul forklarer, at planerne er at blive meget større og komme endnu længere op i omsætning. Derfor har C. N. Nielsen også fået eksterne folk ind i bestyrelsen, som ikke er familie, for at gøre den mere professionel.


Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.