Erhverv

Lego-arvinger taber millioner på deres investeringer

De tre Lego-arvinger taber fortsat mange penge på deres respektive selskaber, som beskæftiger sig med golf, heste og naturpleje. Samlet har de fået et underskud på 80 mio. kr.

Artiklens øverste billede
Lego-familiens pengetank gør det muligt for personerne bag at bruge penge på heste og godser og et golfprojekt. Samlet tabte de tre Lego-børn i 2021 80 mio. kr. før skat. På billedet er hele familien (fra venstre) Sofie Kirk Kristiansen, Kjeld Kirk Kristiansen, Camilla Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard. Foto: Kirkbi

Med en stor ambition om at skabe et golfanlæg af international standard er det Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen, der har slået det største brød op - og taber flest penge.

Det er status for regnskaberne fra de tre voksne børn af Lego-familien, Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard, og deres investeringsselskaber.

Alle tre børn har formuen fra deres andele af pengetanken Kirkbi - som igen får sine penge fra legetøjskoncernen Lego og efterhånden også en betydelig portefølje af andre investeringer.

Den yngste søster, Agnete Kirk Thinggaard, er kommet heldigst ud af 2021 og har som den eneste fået et lille overskud på godt en mio. kr. af sit selskab A&C Holding. Udover at drive godset Julianelyst er Agnete Kirk Thinggaard selv en aktiv rytter og har deltaget i både OL og VM i dressurridning.

I sit selskab har hun over en milliard i egenkapital.

Det samme har søsteren Sofie Kirk Kristiansen, der er engageret i sit gods Klelund, som ligger mellem Billund og Esbjerg, og som hun har investeret trecifrede millionbeløb på først at restaurere og siden udvikle og drive som en dyrehave, hvor bl.a. krondyr og vildsvin har nogle af hovedrollerne i det, som bliver beskrevet som et naturligt og oprindeligt økosystem.

Sofie Kirk Kristiansen fik i 2021 et underskud før skat i selskabet Earthkeeper Holding - der før hed Sofies Holdingselskab - på 27,8 mio. kr., næsten dobbelt så stort et underskud som året før.

Hendes samlede aktiver er på 1,03 mia. kr.

Det er omtrent dobbelt så meget som broren Thomas Kirk Kristiansen, som over de senere år har investeret i først heste - en investering han trak sig ud af, da han og hans hustru Signe lukkede Kirk Arabians i 2017 - og siden golf.

I 2017 åbnede Great Northern, hvis ambition er at være et golfanlæg i topklasse, beliggende på Nordfyn, tæt ved Kerteminde. Det har kostet Thomas Kirk Kristiansen et betydeligt trecifret millionbeløb at realisere projektet.

Great Northern gav i 2021 et underskud på 39,3 mio. kr., hvilket ledelsen begrunder med bl.a. coronanedlukning.

De store investeringer i golfprojektet er medvirkende til, at Thomas Kirk Kristiansen i sit holdingselskab ”kun” har aktiver for 512,5 mio. kr.

De tre søskende udtaler sig stort set aldrig om deres respektive investeringer, men de kilder, der følger Kirkbi og familien, tror ikke, at de investerer i håb om noget afkast.

Under alle omstændigheder er deres selskaber forsvindende små i forhold til den formue, de tre arvinger har liggende i kraft af deres ejerandel af familiepengetanken Kirkbi, som er ejet stort set ligeligt at de tre børn og deres far, Kjeld Kirk Kristiansen.

Kirkbi ejer 75 pct. af Lego-koncernen og ejer desuden rettighederne til selve brandet Lego. De sidste 25 pct. af virksomheden ejer Lego Fonden.

I Kirkbi ligger desuden en række andre investeringer, som hvert år gør de tre arvinger og deres far, Kjeld Kirk Kristiansen, rigere. I 2021 fik de hver 150 mio. kr. i udbytte.

Samme år gav Kirkbi et overskud efter skat på 27 mia. kr., og i alt ligger der i pengetanken aktiver for 154,6 mia. kr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.