Erhverv

Her har næsten 40 pct. fået nyt arbejde: »Et tegn på et glohedt arbejdsmarked«

Antallet af personer, der har skiftet job inden for DA-området, har sprængt alle tidligere rekorder.

Artiklens øverste billede
Danskerne skiftet job som aldrig før i det forgangne år. Foto: Stine Bidstrup

Svingdøren har kørt på højtryk i det private erhvervsliv det seneste år. Danskerne har nemlig skiftet job som aldrig før i det forgangne år.

Det viser nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

I 2021 var det 38,4 pct. af medarbejdere i virksomheder inden for DA-området, der fik et nyt job i løbet af året. Altså næsten fire af 10 medarbejdere.

Det er det højeste niveau, der nogensinde er registreret på området, og til sammenligning lå den tidligere rekord på 32,1 pct., og den blev sat i 2017. Samtidig er 31,5 pct. stoppet i deres job. Her er der også tale om en rekord.

»Rekorden er endnu et tegn på et glohedt arbejdsmarked, hvor virksomhederne ansætter rigtig mange nye folk,« lyder det i en kommentar fra Erik E. Simonsen, der er vicedirektør i DA.

Ifølge vicedirektøren understreger rekorden, at arbejdsmarkedet er meget fleksibelt i Danmark. Det gør det muligt for virksomhederne at tilpasse sig, og samtidig er det nemt for medarbejderne at skifte arbejde.

»Jobomsætningen er også meget høj i sammenligning med andre lande, og det er grundlæggende en stor fordel for både danske virksomheder og lønmodtagere, at vi er så omstillingsparate. Det er i sig selv positivt, men bagsiden er desværre, at der også er mange tusinde stillinger, som virksomhederne helt må opgive at besætte« lyder det fra Erik E. Simonsen.

Det er ikke kun tallene fra DA, der viser, at arbejdsmarkedet var glohedt i 2021. Tal fra jobindsats.dk. har tidligere vist, at jobomsætningen for hele det danske arbejdsmarked i det forgangne år slog alle rekorder.

Samtidig med, at antallet af jobskifter er steget, melder flere og flere virksomheder ifølge tal fra Danmarks Statistik om mangel på arbejdskraft, og manglen på arbejdskraft har man også noteret sig i DA.

»Det er et stort problem både for virksomhederne, som derfor må sige nej til ordrer, og for samfundet, som går glip af velstand og skatteindtægter. Derfor er det helt afgørende, at politikerne hurtigt hjælper med løsninger – bl.a. ved at gøre det lettere for virksomheder at rekruttere internationale medarbejdere,« udtaler Erik E. Simonsen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.