Erhverv

Var ikke klar over, at det var en del af jobbeskrivelsen: Nick Hækkerup er blevet direktør i endnu et selskab

Nick Hækkerup er nu kommet i berøring med det private erhvervsliv gennem et selskab med Carlsberg som hovedaktionær.

Artiklens øverste billede
Den tidligere justitsminister Nick Hækkerup ses her på vej til sin afskedsaudiens hos dronning Margrethe på Amalienborg Slot mandag den 2. maj, dagen efter han meldte sin afsked med dansk politik. Arkivfoto: Philip Davali

Det trak overskrifter, da nu tidligere justitsminister Nick Hækkerup (S) i maj meldte ud, at han forlod dansk politik. Overraskelsen fik et ekstra nøk, da begrundelsen var en stilling som direktør i Bryggeriforeningen.

Det er godt fire uger siden, Nick Hækkerup tiltrådte sin stilling som frontfigur i brancheforeningen .

Nu viser det sig, at en del af jobbeskrivelsen også inkluderer en direktørpost i Dansk Retursystem Holding, som Carlsberg er hovedaktionær i, og som ejer størstedelen af Dansk Retursystem.

»Jeg var ikke klar over, at der også var en plads til mig i Dansk Retursystem Holding. Det er en helt ny verden – i særlig grad for mig, fordi jeg skifter fra den politiske branche til en branche, som på mange måder er ny for mig. Så jeg har en meget, meget stejl læringskurve for tiden, kan jeg roligt sige,« fortæller Nick Hækkerup om sin første tid foreningen.

Han forklarer, at det er helt fast kutyme, at direktøren for Bryggeriforeningen indgår i direktionen i holdingselskabet:

»Konstruktionen har man haft så længe, som jeg ved, og i øvrigt giver den rigtig god mening, fordi bryggerierne har en stemme ved indsamlingen af deres affald.«

Carlsberg ejer selskabet sammen med Royal Unibrew og Thisted Bryghus.

Men det er ikke noget, der bekymrer Nick Hækkerup, at holdingselskabet er ejet af enkelte virksomheder, da baggrunden for det private ejerskab er historisk.

Dansk Retursystem blev stiftet i 2000 som et aktieselskab med fire ejere. Dengang var det Thisted Bryghus, Royal Unibrew, Carlsberg og Albani. Da virksomhederne stiftede selskabet, blev det sikret i en bekendtgørelse, at pantsystemet skulle være et non-profitselskab.

»Ambitionen er en 100 pct. genanvendelse. Danskerne er alle sammen over en bred kam opdraget til – og finder det fornuftigt – at vi selvfølgelig panter flasker og dåser. Så man kan sige, at det værdimæssige udgangspunkt for at gøre det, er utroligt nemt,« forklarer Nick Hækkerup om det arbejde, der venter ham i holdingselskabet.

Efter den tidligere justitsminister følger der ikke et vederlag med stillingen, i så fald vil det gå til Bryggeriforeningen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.