Erhverv

Reddet på målstregen: Pixizoo er opkøbt af tidligere ejere

Det danske selskab, der sælger børnetøj og -udstyr, blev for kort tid siden erklæret konkurs. Alligevel ser brandet ud til at leve videre med flere af brandets tidligere ejere i front.

Artiklens øverste billede
Jesper Mark (på billedet), Anders Kobberup og Karl Mark stiftede Pixizoo i 2014. Sidste år havde selskabet et underskud på 24 mio. kr. Pressefoto: Pixizoo

Det er ikke mere end nogle dage siden, at den danske webshop Pixizoo kastede håndklædet i ringen og måtte lade vrede kunder hænge i telefonen. 

Nu ser det danske brand ud til at køre videre.

En investorgruppe med flere tidligere ejere i front har opkøbt Pixizoos webshop, varelager og brand. Derved er det danske brand, som forhandler børnetøj og -udstyr fra en lang række kendte brands, reddet på målstregen. Det oplyser Jesper Mark, der forud for konkursen var medejer og direktør i Pixizoo, i en pressemeddelelse. 

Finans har forsøgt at få en kommentar fra medejeren, der ifølge pressemeddelelsen også fremover skal stå i spidsen for brandet. Det har ikke været muligt. 

Pixizoo har eksisteret siden 2014 og er stiftet af Jesper Mark, hans bror Karl Mark og deres kammerat Anders Kobberup. Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvilket selskab stifterne har brugt til at redde Pixizoo, men hele den tidligere ejerkreds er involveret.

Den består udover stifterne af de tidligere topfolk i hvidevarekoncernen Whiteaway, Johannes Gadsbøll og Ib Nørholm.

Ifølge kurator Søren Christensen Volder, der partner ved Bech Bruun og har stået for handlen, ønsker partnerne ikke at oplyse prisen for handlen.

»Vi har fået det beløb for virksomheden, som uafhængige vurderingsmænd har vurderet, at aktiverne var værd. Vi har haft rigtig mange interesserede, og vi har også fået flere gode bud på aktiviteterne. Ét bud var dog markant det bedste, og vi har fået en for konkursboet fornuftig pris.,« siger han.

I forbindelse med opkøbet bliver flere af de omkring 50 medarbejdere også rykket med over i det nye set-up.

»Vi er kede af konsekvenserne for vores medarbejdere og de kreditorer, der ender med at tabe penge som følge af vores konkurs, men til sidst så vi ingen anden udvej end at smide håndklædet i ringen,« udtaler Jesper Mark i pressemeddelelsen. 

Ud over webshoppen har Pixizoo også en butik i Aarhus. Webshoppen har ifølge ejerne stået for 99 pct. af omsætningen, men har været lukket siden den 17. december i år. Det er fortsat ikke afgjort, hvornår butikken åbner igen. 

Pixizoos nye ejere oplyser, at de vil holde telefonerne lukket indtil efter jul »for at få arbejdsro«. Samtidig opfordrer ejerkredsen kunder med spørgsmål til returvarer, bonuskroner eller gavekort, til at kontakte webshoppen på mail.

Søren Christensen Volder oplyser til Finans, at det ikke er lykkes at sikre penge til samtlige investorer. 

»Der er ikke penge til samtlige kreditorer. Virksomheden har været pantsat, og det skal betales først. Herefter vil det være lønmodtagerne, der er dækket gennem Lønmodtagernes Garantifond,« siger kuratoren.

Hans umiddelbare vurdering er, at er ikke er foregået noget mistænkeligt forud for konkursen. Hverken i forhold til ejerkredsen eller pengeoverførsler. Han tilføjer dog, at nærmere undersøgelser i den kommende tid selvfølgelig skal klarlægge forløbet forud for konkursen.

»Det virker som om, at ejerkreds og ledelse har forsøgt at tilrettelægge det, så færrest muligt forbrugere har oplevet gener. Det er klart, at en konkurs altid vil blive træls for nogen, men det er mit indtryk at det nye set-up er solidt. Jeg kan godt forstå, at det udefra virker pudsigt, at samme ejer driver det videre, men det ser vi relativt tit,« siger kurator. 

Han fortæller, at det oftest er dem, der har den største interesse og er i stand til at betale mest for konkursboet.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.