Ny makker i "Løvens Hule": Morten Larsen investerer sammen med Jesper Buch
Pengene til de nye investeringer kommer bl.a. fra makkerparrets fælles exit i takeaway-tjeneste Hungry.
Det er ingen hemmelighed, at Jesper Buch ikke er alene, når han kaster penge efter håbefulde iværksættere i det populære DR-program ”Løvens Hule”.
Men som noget nyt er det ikke længere forretningsfolk fra Guerilla Capital, der hjælper den erfarne investor med at holde styr på investeringerne.
Jesper Buch er nemlig gået sammen med sin mangeårige makker Morten Larsen. Sammen investerer de i lovende virksomheder i den nye sæson af ”Løvens Hule”. Det fortæller Morten Larsen.
»Vi har besluttet at stifte et investeringsselskab sammen. Jeg har mere tid efter salget af takeaway-selskabet Hungry, og tiden for Jesper (Buch red.) er knap. Derfor giver det god mening, at vi nu går sammen og hjælper mindre selskaber til yderligere vækst,« siger Morten Larsen.
I 2012 stiftede han den danske takeaway-portal Hungry, som Jesper Buch i den spæde start blev medejer af.
Knap 10 år senere blev selskabet solgt i til det globale udbringningsfirma Delivery Hero. Handlen værdisatte takeaway-kæmpen til mere end 250 mio. kr. og sikrede både Jesper Buch og Morten Larsen store millionbeløb. Jesper Buch har tidligere fortalt, at han tjente et »rigtigt pænt tocifret« millionbeløb, mens Morten Larsens holdingselskab i 2021 havde en egenkapital på over 59 mio. kr.
Det er penge fra Hungry-salg, som nu skal bruges i ”Løvens Hule”.
»For mit vedkommende er det penge fra Hungry-salget, jeg bruger til at investere. Hungry blev en fantastisk succes, og Jesper (Buch red.) og jeg solgte på et godt tidspunkt. Uanset hvordan du vender og drejer det, er det de penge, der skal ud at arbejde nu. I år er det udelukkende gennem Viking Capital, at Jesper (Buch red.) investerer i Løvens Hule. Det kan selvfølgelig ændre sig, men det er aftalen for nu,« siger Morten Larsen.
Selskabet har fået navnet Viking Capital. Den første investering gennem ”Løvens Hule” er oplevelsesfirmaet Din Camp, som arrangerer bl.a. sommercamps for børn og deres familier.
Indtil nu har ingen af stifterne dog villet fortælle, hvad Viking Capital skal bruges til, men nu løfter makkerparret sløret for tankerne bag.
»Løvens Hule er selvfølgelig interessant for os, men vi vil også investere uden for programmet, når vi støder på spændende iværksættervirksomheder. De skal have bevist, at konceptet kan rulles ud, og at der er en omsætning, men vi synes, at der mangler investorer, som tør satse på små selskaber i det tidlige stadie. Det er det, vi gør nu med Viking Capital,« siger Morten Larsen, der udover arbejdet som investor også er konsulent for mindre selskaber.
Jesper Buch har tidligere fortalt til Finans, at han og Morten Larsen har arbejdet sammen i knap 20 år, og at det nok bliver til 20 år mere. Derfor var der behov for et sted at placere de fælles investeringer.
Udover Din Camp har Viking Capital også for nyligt investeret i selskabet Dawn Designs. Det sælger miljøvenligt sengetøj og har fået tilført knap 690.000 kr. fra en håndfuld kendte investorer.
Udover Jesper Buch og Morten Larsen gælder det Christian Arnstedt og Tommy Ahlers. Det er uvist, om investeringen er en del af ”Løvens Hule”.
Det er ikke kun Jesper Buch, der har andre forretningsfolk med på sidelinjen, når der skal investeres i iværksætterspirerne i ”Løvens Hule”.
Christian Arnstedt har selskabet Blazar i ryggen. Anne Stampe Olesen investerer sammen med den tidligere ”Løvens Hule”-investor Mia Wagner, og Jacob Risgaard investerer gennem selskabet Entertainment Trading. Det ejer han med bl.a. Bestseller-ejer, Anders Holch Povlsen.
Louise Herping er den eneste af løverne, som investerer på egen hånd.