Erhverv

Martin Buch Thorborg kaster sig ud i brugtvognsmarkedet

Dinero-stifteren blev fristet, da han så virksomhedens anmeldelser på Trustpilot.

Artiklens øverste billede
Martin Thorborg, direktør i Dinero, tror, at Dreivers kan disrupte markedet for brugte biler. . Foto:Stine Bidstrup

Martin Buch Thorborg er sprunget ud som brugtvognshandler. 

I hvert fald har Dinero-stifteren sammen med investorerne David Andersen og Nicolai Frisch efter eget udsagn kastet omkring 2,5 mio. kr. i virksomheden Dreivers, som kort fortalt formidler kontakt mellem sælgere og købere af brugte biler.

Som bilbranchens svar på Robinhus og Estaldo, der opererer på boligmarkedet, tror Martin Buch Thorborg, at man kan optimere brugtvognsalget ved at skære fordyrende fysiske rammer væk. Det er grundlaget for Dreivers forretningsmodel.

»Man fjerner glashuse, store grunde og biler på lager, klargøring og sælgere, som jo koster en almindelig bilforretning millioner. Og så giver man værdien til køber og sælger. Sælgerens eneste udfordring er at vise bilen frem 1-2 gange, men Dreivers tager korrespondancen, så du ikke skal sidde og diskutere med køber, om du skal have et sæt kurvefletmøbler med i handlen i stedet for kontanter,« siger Martin Buch Thorborg.

I første omgang forelskede han sig i virksomhedens anmeldelser på Trustpilot.

»De har en vurdering på 4,8 (ud af fem, red.). Det er jo vanvittigt. Det er det samme, jeg har i Dinero. Hvis du vidste, hvor svært det er....«

Er det et con amore-projekt, eller ser du et potentiale?

»Nej, jeg er i det for pengene,« slår han fast.

»Det er lidt, som da jeg gik ind i varmepumper og regnskabsprogrammer. Der interesserede jeg mig ikke for nogen af delene. Det er processen, jeg synes, er spændende. Det at gøre ting nemme for folk,« siger Martin Buch Thorborg, der tidligere i livet var dedikeret Porsche-mand, men i dag har en Fiat 500e og en Audi A6 »fra 2011 eller 2012« i vognparken.

Investeringen skal bl.a. bruges til at udbrede kendskabet til Dreivers. Et navn, som Buch Thorborg i øvrigt gerne vil have ændret, fordi det kan forveksles med det københavnske taxiselskab Drivr. 

Thomas Mørk er 59 år og medstifter af Dreivers. Han griner meget. Kunne lyde som en garvet bilforhandler. Men det skyldes snarere hans fortid i reklamebranchen.

»Min baggrund for at lave det her, er, at jeg absolut intet ved om biler. Jeg selv har købt og solgt biler og synes, det var lidt voldsomt at se, hvad min bil kom til salg for hos forhandlerne.« 

Han fortæller, at han engang lod en bil indgå i en byttehandel for 112.000 kr. En uge senere havde forhandleren den til salg for 172.000 kr.

»Der blev jeg nok tørret lidt. Men langt de fleste bilforretninger er jo ordentlige og fornuftige virksomheder. Vi vil ikke slå forhandlerne oven i hovedet. De har bare en enormt stor omkostningsbase, og dem er der kun to til at betale for. Dem, der køber og sælger bilerne,« siger han.

Hovedattraktionen hos Dreivers er at tilbyde bilsælgerne et større provenu, end de kan opnå hos traditionelle forhandlere ved at holde de øvrige omkostninger nede. 

Ambitionen er, at sælge 10-15.000 brugte biler om året. Dreivers sælger nemlig kun biler, der er under ni år gamle og har kørt under 130.000 km ud fra en risikovurdering.

Uden at afsløre det konkrete salgstal, er Dreivers endog meget langt fra at nå den ambition i dag. Og i vækstfasen kører den knapt fire år gamle virksomhed for nuværende med underskud. Resultatet for det seneste regnskabsår 20/21 landede på minus 2,8 mio. kr. 

»Vores ambition er, at vi skal være der i løbet af 2-3 år. Problemet er, at der ikke er nogen, der kender os,« siger Thomas Mørk.

Kan man stadig risikere, at der dukker en køber op, der prutter om prisen eller vil bringe sin gamle Fiat Multipla i spil i handlen?

»Hvis folk har en indbytningsbil, tager vi os også af den,« siger Thomas Mørk.

Men hvordan sikrer I jer, at køberne er seriøse?

»Det kan vi ikke garantere, men bilerne bliver vist frem under 1,2 gange i gennemsnit før salg. Og vi sender ikke nogen ud, der starter med at ville byde 20.000 kr. under prisen. Vi kan jo ikke bede om kreditvurderinger af folk, men man får en god fornemmelse af, om det har gang på jord, når man taler med folk.«

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.