Garderobe-appen Capsule hiver stor kapitalindsprøjtning hjem
Den aarhusianske trio bag garderobe-appen Capsule kan med en stor investering i ryggen nu begynde at implementere en forretningsmodel og kigge mod USA.
For to måneder siden lancerede tre unge iværksættere en digital garderobe-app, som skal hjælpe særligt kvinder til at få mere ud af deres garderobe og undgå fejlkøb.
Appen går under navnet Capsule, og er inspireret af fænomenet Capsule wardrobe, hvor formålet er at skabe en aktiv garderobe, hvor man skærer sin garderobe ned til mellem 30 og 40 stykker tøj.
»Det handler om at skabe en nem og overskuelig garderobe, hvor alle items er i spil - altså en drømmegarderobe,« siger Louise Linde, der er medstifter og direktionsmedlem i Capsule.
På kort tid er den digitale garderobe-app stormet frem, og i øjeblikket har Capsule 11.000 brugere og 17.000 downloads. Samtidigt vokser brugerbasen lige nu med omkring 1000 brugere hver uge - primært i landene USA, Storbritannien, Canada og Australien.
Det går altså fremad for den aarhusianske AI-virksomhed, som for nyligt sikrede sig en stor kapitalindsprøjtning på 600.000 dollars, svarende til lige over 4 mio. kr.
Bag investeringen står investeringsselskabet The Adventures, som har lagt størstedelen af pengene. De er til gengæld for et større millionbeløb nu blevet sikret mellem 5 og 10 pct. af Capsule.
Med i investeringsrunden var desuden også investeringsfirmaet Unico Capital og investoren Martin Lykke Suhr.
Ifølge Louise Linde var det vigtigt for virksomheden at skaffe aktive investorer, som var parate til at skalere Capsule op. Derfor faldt valget også på de tre overstående, på trods af, at flere investorer viste interesse for den digitale garderobe-app.
»Vi har haft en dialog med omkring 100 investorer de sidste seks måneder, og til sidst var vi nødt til at vælge til og fra,« lyder det fra Louise Linde.
Med den nye kapitalindsprøjtning er det planen, at Capsule skal skalere internationalt, appen skal videreudvikles, og virksomheden skal have implementeret en forretningsmodel.
»Vi har store ambitioner for vækst i de kommende måneder og sigter skarpt på at udbrede appen til det amerikanske marked og implementere en forretningsmodel i samarbejde med vores nye investorer,« siger Louise Linde.
Siden virksomheden i 2021 blev stiftet har Capsule specialiseret sig i at skabe en bæredygtig og digital garderobe-app, som skal gøre det nemmere for kvinder at få mere ud af deres eksisterende garderobe og få bugt med det passive tøj, som ellers bare hænger og fylder i klædeskabet.
Samtidigt kan man på appen kreere såkaldte moodboards, gemme sine outfits ned og dele dem med sine veninder, så man kan se ind i hinandens garderober. Derved burde vi ifølge Louise Linde også blive bedre til at »dele og finde inspiration i hinandens garderober«.
»Det er simpelthen det her legende og funktionelle værktøj, som man kan bruge til at aktivere ens garderobe og undgå de mange fejlkøb, som især kvinder laver,« forklarer Louise Linde.
Man henter simpelthen bare appen, tager billeder af sine items - sko, underdele og overdele - og ligger det hele ind i sin digitale garderobe, så man derefter nemt kan swipe gennem sine ejendele og undgå at rydde hele soveværelset til ved enhver tøjkrise.
Siden appen blev lanceret for to måneder siden, har mange allerede valgt at downloade den, og på nuværende tidspunkt har Capsule brugere i 128 forskellige lande - hvilket primært skyldes virksomhedens tilstedeværelse på appen Tiktok.
»Tiktok er vores primære kanal, og den gør netop, at vores app bliver bragt ud på baggrund af folks interesser og ikke på baggrund af ens lokation,« siger Louise Linde.
Udover at åbne døren for, at Capsule inden længe kan skabe noget omsætning, er det meningen, at pengene fra kapitalindsprøjtningen skal bruges på at internationalisere virksomheden.
Derfor ligger fremtiden for de aarhusianske iværksættere da også i USA, og til sommer er det planen, at Capsule rykker teltpælene op og flytter hovedkontoret fra Aarhus til San Fransisco.