Svensk discountkæde rykker ind: Her er planen for Dollarstore i Danmark
Indenfor de næste år vil milliardkæden Dollarstore indtage byer over hele landet. Kæden afviser ikke at åbne i centrum af de største danske byer.
Den svenske discountkæde Dollarstore vil sælge for milliarder i Danmark.
Kæden har allerede åbnet butikker i Næstved og Brønderslev, og indenfor de kommende år planlægger milliardkæden at ramme 50 butikker herhjemme. I spidsen for den danske udrulning står kædens etableringschef, Peter Jakobsen.
Han er for nyligt tiltrådt stillingen og har ansvaret for, at Dollarstore får fat på dansk grund.
Det skal ske ved at tilbyde danskerne hverdagsvarer til billige priser og tapper ind i en tid, hvor flere danskere søger mod lavpriskæder og discountforretninger.
»Vi kan sagtens få plads til 50 butikker i Danmark. Det kan godt være, at de ikke bliver åbnet på tre år, som vi først har meldt ud. Det er meget ambitiøst, men indenfor tre til fem år vil jeg mene, at det er realistisk. Danskerne er glade for discount og lavpris, og derfor henvender vi os til alle befolkningsgrupper,« siger Peter Jakobsen.
Herhjemme går Dollarstore-butikkerne under navnet Bigdollar. Det skyldes, at der i forvejen er et dansk selskab med navnet Dollarstore.
Den svenske milliardkæde sælger alt fra haveudstyr, dagligvarer, kosmetik til boliginteriør. Varerne bliver importeret fra fjernøsten og kan derfor sælges væsentlig billigere end andre steder.
I år tilføjer Dollarstore to butikker i Nordjylland til kædens butiksnet. De kommer til at ligge i Hjørring og Thisted.
Næste år er det planen at åbne i Frederikshavn, og herefter vil Dollarstore indtage yderligere fire-fem jyske byer. Peter Jakobsen vil endnu ikke dele de præcise placeringer, men han fortæller, at Dollarstore i første omgang går efter »trafiktætte placeringer« i større danske byer.
Tanken er nemlig, at det skal være nemt at komme til. Derfor er Dollarstores butikker oftest placeret nær indfaldsveje i butiksområder med byggemarkeder, outlet-butikker og kæder som Biltema, Jysk, Elgiganten og T Hansen, men det kan der snart blive lavet om på.
»Jeg vil ikke afvise, at vi også åbner tættere på centrum, men vores butikker skal minimum være 3.000 kvm. Det gør det oplagt at åbne i retailområder, hvor vi samtidig får gode naboer og bliver et tiltrækningspunkt for mange kunder, men på sigt kigger vi også mod centrum,« siger Peter Jakobsen.
Du siger, at I også kigger mod centrum. Bliver det også butikker på minimum 3.000 kvm, eller er der behov for mindre lokaler?
»Vi har behov for meget store butikker og kommer ikke med et by-koncept. Vi jagter den gyldne placering, og jeg vil nødigt sætte begrænsninger. Ligesom resten af branchen kigger vi mod København, Aarhus, Odense og Aalborg, når vi skal åbne i bymidter, men der kan lægges mange flere til. Det kan også være forstæder,« siger etableringschefen uden at ville komme det nærmere.
Ifølge Peter Jakobsen har danskerne allerede taget godt imod Dollarstores butikker i Næstved og Brønderslev. Han vil dog ikke dele hverken omsætning eller bundlinje.
I Sverige omsatte Dollarstore i 2020/2021 for næsten 4 mia. svenske kr.
Ifølge Peter Jakobsen. er det ikke urealistisk, at Dollarstore i Danmark kommer til at omsætte for milliarder, i takt med at kæden vokser.
»Vi har ikke et lignende koncept i Danmark. Vi skiller os ud ved de store butikker og har haft en god start med de to danske butikker. Vi forventer at komme ud af 2023 som forventet og har fået gode tilbagemeldinger, men jeg vil ikke dele tallene,« siger Peter Jakobsen.
Dollarstore åbnede sin første butik i 1999. De seneste år er kæden vokset eksplosivt og er nu oppe på 118 butikker i Sverige.