Erhverv

22 år og chef for 40 medarbejdere

For Rico Andersen er det resultaterne og ikke hans alder, som skal gøre ham fortjent til andres respekt.

Kan du huske den unge iværksætter Rico Andersen, der havde lavet en tocifret millionforretning ud af en brugt idé? Vi besøgte ham i marts, og dengang havde den to år gamle virksomhed Agera godt 20 medarbejdere og omsatte for en million om måneden.

Siden marts er det gået stærk for Rico Andersen og resten af Agera. De er nu dobbelt så mange medarbejdere – og regner med at ramme 50 ansatte, inden der står 2015 i kalenderen. Derudover forventer Rico Andersen, at Agera omsætter for 3 mio. kr. om måneden.

”I marts var vi lige gået ind i Sverige og var ved at etablere os der. Vi er nu den største virksomhed i Sverige inden for det, vi laver – hvilket vi for resten også er i Danmark - vi er gået ind i Norge og har otte nordmand ansat,” siger Rico Andersen, der er partner og adm. direktør i Agera.

Han startede virksomheden, som tilbyder private og virksomheder tre tilbud inden for revision, bogholderi og advokatydelser, i begyndelsen af 2012 sammen med Martin Hegelund, der i dag er partner og marketingschef i Agera.

Der er fart over feltet for Agera. Så meget fart, at det også kan være et problem for virksomheden.

Omsætter for 20 millioner på gammel opfindelse

 ”At medarbejderstablen er vokset så meget har givet os nogle ledelsesmæssige udfordringer. Da jeg kom hjem fra ferie for noget tid siden, mødte jeg et kontor, hvor jeg følte, at jeg blevet slået tilbage af dårlig energi.”

De mange nye medarbejdere og indtoget på nye markeder for Agera har nemlig betydet, at virksomheden har ansat mellemled mellem Rico Andersen og medarbejdere. Der er blevet ansat en direktør i både Danmark og Sverige, og så har Agera fået en marketingchef og en udviklingschef.

”De gamle medarbejdere har været vant til at være en del af hele forretningen. I og med at vi er blevet større, og vi skal have organisationen kørt ind, fik flere medarbejdere en følelse af, at de bare var et tal. Folk begyndte at tale om de gode gamle Agera-tider, hvor vi sad syv mand i en lille kælder og slog om, hvem der skulle hente frokosten. De tider har også været rigtig hyggelige, men jeg vil gerne vende det til, at de nye Agera-tider er langt bedre. Vi tjener flere penge, vi bor i større lokaler, og vi har langt større muligheder.”

Rico Andersens løsning på den dårlige stemning i virksomheden var noget anderledes, end hvad man ser andre steder. Han ansatte, hvad han selv kalder for en happiness-manager på fuldtid i form af en DJ, som dels spiller musik hele dagen på kontoret og dels skal give medarbejderne en sjov og glad arbejdsdag.

”Det er vigtigt for mig, at medarbejderne føler sig specielle, velkomne og værdsatte. Derfor har jeg ansat en person til kun at gøre dem glade og skabe et godt miljø for dem.”

Han medgiver, at den lidt tossede idé sikkert har en del at gøre med hans unge alder. Og den blev da også mødt af skepsis fra flere – blandt andet i virksomhedens bestyrelse. Men Rico Andersen fik sin vilje og ansatte sin DJ.

”Vi kan nå enormt meget mere, når vi er motiverede, end når vi ikke er. Det er mennesker, vi har med at gøre og ikke maskiner. Og som jeg plejer at sige til folk, som er uenige i mine ideer: tallene taler for sig selv.”

For man skal ikke tro, at hans kun 22 år betyder, at han er blødsøden.

”Jeg hader, når folk kommer for sent, jeg hader pjækkesygedage, og når vi ikke når vores mål. Det synes jeg, ikke er godt nok.”

For Rico Andersen ved, hvad det vil sige ikke at nå sine mål. Inden han startede Agera, havde han nemlig startet et andet iværksætterprojekt op: ”Få Det Gjort.” Han skød en halv million kr. i projektet. Penge, som han tabte.

”Det var mit læringsprojekt. Det var der, jeg lærte, hvordan man begår sig i forretningsverden, hvad penge betyder osv. Det var min MBA . Da jeg startede Agera op, havde jeg minus en halv million på kontoen, men inden for tre måneder var jeg på nul.”

Den unge alder betyder nemlig, at han af gode grunde ikke har nået at tage en lang videregående uddannelse. Faktisk har Rico Andersen kun sin 9. klasses eksamen fra folkeskolen. Og selvom erhvervslivet indtil nu har lært ham meget, kan han også savne nogle færdigheder.

”Jeg mangler nogle kvalifikationer. Jeg kunne f.eks. godt tænke mig, at jeg havde lyttet bedre efter i de engelsktimer, jeg har haft. Men ellers mangler jeg det ikke. Jeg går meget op i at ansætte folk, der er dygtigere end mig selv, for så kan forretningen udvikle sig. Jeg ville aldrig kunne drive Agera alene, men jeg kan finde ud af at sammensætte den rigtige type mennesker og fortælle dem, hvilken retning vi skal gå i.”

Og retningen har han da også allerede lagt for det næste stykke tid. Når virksomheden kommer på plads i Norge i løbet af året, er næste skridt nemlig at starte op i tre nye lande i løbet af næste år. Hvilke lande har han ikke helt besluttet endnu, men lande som England, Frankrig, Holland og Tyskland er på tegnebrættet.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.