Dramatisk opgør om kursfusk i Parken på trapperne
Bagmandspolitiet har afsat omkring 50 retsdage i sagen om kursfusk i Parken, hvor tidligere formand Flemming Østergaard er hovedperson. Sagen skydes i gang til december.
Bagmandspolitiet er netop nu i gang med at forberede en af de største sager om kursmanipulation herhjemme.
15. december skydes retssagen mod Parkens tidligere formand Flemming Østergaard og daværende direktør Jørgen Glistrup nemlig i gang.
Samlet set er der afsat omkring 50 retsdage til opgøret, der drejer sig om, at politiet mener, at Parken med Flemming Østergaard i spidsen i en periode fra efteråret 2007 og et år frem kunstigt fastsatte selskabet aktiekurs via en række interne handler.
Dermed tegner sagen til at blive en af de mest langstrakte og opsigtsvækkende sager på området i de senere år.
Der tegner sig et billede af, at vi her har at gøre med en af de helt store sager
»Det er klart, at det er en meget stor sag. Det skyldes blandt andet, at den påståede manipulation er sket over en meget lang periode, ligesom der har været mange forskellige aktører inde i billede,« siger vicestatsadvokat Hans Fogtdal fra SØIK, bedre kendt som bagmandspolitiet.
Han henviser til, at man ud over sagens to hovedpersoner også har tiltalt en højt placeret ansat i Parken samt to bankansatte.
Holdt hånden under aktiekursen
Sagens kerne er ifølge politiets tiltale, at Parkens to frontfigurer gennem et godt år holdt en hånd under selskabets aktiekurs ved at foretage daglige støtteopkøb kort før Fondsbørsens lukketid klokken 17.
Ifølge politiet var det medvirkende til, at Flemming Østergaard i foråret 2008 kunne sælge sine aktieoptioner med en gevinst på 15 mio. kr.
Lars Bo Langsted, der er professor ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet, understreger, at Parken-sagen i den grad er vigtig for politiet.
»Når vi sammenligner det med andre sager om kursmanipulation tegner der sig et billede af, at vi her har at gøre med en af de helt store sager. Og derfor vil det også være en meget central sag for myndighederne,« siger Lars Bo Langsted.
Han hæfter sig ved, at SØIK på det seneste har haft problemer med at vinde de større sager om kursmanipulation, da det ofte kan være vanskeligt at bevise, at de anklagede har foretaget manipulationen med den hensigt at holde hånden under en aktiekurs.