Danske banker frikendt for rentefusk
Finanstilsynet har frikendt landets største banker for at have manipuleret med vigtige rentesatser.
Finanstilsynet har færdiggjort sin længe ventede undersøgelse af den omfattende CIBOR-sag, hvor de største danske banker har været mistænkt for at manipule med den vigtige referencerente, som har betydning for lang række af landets virksomheder og boligkunder.
Undersøgelsen har ikke vist tegn på overtrædelser af konkurrenceloven eller straffeloven. Det oplyser Finanstilsynet i en pressemeddelelse.
Finanstilsynet har undersøgt Cibor-renten i perioden fra 2009 til 2012. Undersøgelsen er baseret på internt materiale, som tilsynet har rekvireret hos de danske banker, som har været med til at sætte niveauet på den vigtige rente. Det gælder Danske Bank, Jyske Bank, Nordea Bank Danmark, Nykredit Bank, Spar Nord Bank og Sydbank.
Materialet omfatter ifølge Finanstilsynet blandt andet e-mail-korrespondance både intern i de enkelte banker og imellem de involverede institutter. Finanstilsynet har også undersøgt chatbeskeder, breve og båndede telefonsamtaler for et stort antal udvalgte dage, samt interne og eksterne revisionsrapporter. Men tilsynet har ikke fundet noget ulovligt.
»Finanstilsynet har i gennemgangen af institutternes interne materiale ikke fundet dokumentation for lovovertrædelser, herunder hverken beviser for individuelle eller koordinerede aktiviteter af manipulerende karakter,« står der i pressemeddelesen.
På baggrund af undersøgelsen kommer Finanstilsynet frem til, at der ikke er grundlag for at overdrage sagen til hverken Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - også kaldet Bagmandspolitiet.