Danish Crown lokker landmænd til at slagte nu
Svineproducenter får i næste uge flere penge for deres svin, fordi Danish Crown mangler kød.
Danish Crown giver svineproducenterne et juletilbud, fordi man gerne vil have mere svinekød op til jul.
Svinenoteringen bliver hævet fra 9,60 kr. til 9,80 kr. i uge 49, og det sker efter fire uger, hvor svinenoteringen har stået stille. Prisstigningen sker også fordi, Danish Crown forventer, at man kan få mere for kødet nu.
»Vi har et stærkt ønske om at fremrykke svin til slagtningen i de første uger af december, hvor vi af erfaring ved, at ferskkødspriserne i Europa er noget bedre, end det vi kan forvente af de sidste uger i december og starten af januar,« siger Søren Thinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.
Svinenoteringen er den pris, som landmændene får pr. kilo gris, som de får slagtet.
I Tyskland sænker man svinenoteringen med cirka 30 øre, og det medfører, at indkøberne vil forsøge at presse priserne på svinekød ned, siger Søren Thinggaard.
»Vi forsøger selvsagt at undgå, at indkøberne presser prisen ned. I sidste ende vil det i høj grad være udbuddet af fersk kød i Tyskland, der kommer til at bestemme, hvor priserne lander,« siger Søren Thinggaard.
Derfor skal landmændene vurdere, om de vil tage den bedre pris i næste uge eller vente en uge mere og måske få en dårligere pris, hvis indkøberne får held med at presse priserne ned.
Pressechef for Danish Crown, Jens Hansen, siger, at man forventningsafstemmer over for landmanden ved netop at melde ud, at Tyskland har sænket prisen.
»Vi vil gerne have noget igennem i næste uge, og vi melder klart ud til landmændene, at der er nogle mekanismer, som kan sende priserne længere ned i uge 50, så de kan overveje vores tilbud i næste uge,« siger Jens Hansen.