Praktik hos Rolls-Royce? Glem det og tag på Oxford
Problemer med at komme ind på favoritstudiet på yndlingsuniversitetet? Det er ingenting.
Du skal være millionær for at have råd til en Rolls, og du skal være en ud af en million for at få lov at bygge én.
Rolls-Royce har altid været kendt for deres dyre, håndlavede biler. Hver bil, der forlader båndet, har været kælet for at hele 60 par hænder i forbindelse med opbygningen.
Nok en af grundene til, at virksomhedens biler ligger med helt i toppen over verdens dyreste.
Udvalgte få praktikanter får lov at kigge mestrene over skuldrene, når linjer bliver malet, overflader bliver poleret eller sæder bliver syet. Alt sammen i hånden. Hvis du har lyst til at være med, er det nu du skal søge.
I 2015 ansætter Rolls-Royce nemlig usædvanlig mange nye praktikanter. Hele 16 unge mellem 16 og 24 år får næste år lov at være med, hvor magien sker.
Men det er ikke let at få en plads, lyder det fra den britiske politiker Liam Byrne, der forsøger at få flere unge i Storbritannien i praktik, ifølge CNN:
»Det er næsten tre gange sværere at få en praktikplads hos Rolls-Royce end at komme ind på Oxford.«
Hver femte ansøger får en plads på universitetet i Oxford, men hvor mange, der søger ind til Rolls-Royce, vil virksomheden dog ikke ud med.
Er man en af de heldige få, der får en praktikplads, varer den i fire år, men den garanterer ikke en ansættelse bagefter.
Rolls-Royce siger, at lønnen er konkurrencedygtig, men man skal ikke forvente noget guldrandet. Minimumslønnen for unge under 18 er £2,73 eller små 26 kr. i timen.
Rolls-Royce, som er eget af BMW, laver pt. tre forskellige modeller; Phantom, Ghost og Wraith. Herudover spytter virksomheden en prototype ud i ny og næ, eksempelvis Rolls-Royce 102EX i 2010.
Ghost koster i standardversionen på danske plader ca. 5,8 mio. kr. Phantom er den dyreste model og står til ca. 10 mio. kr., mens Wraith ligger i mellemklassen til ca. 8 mio. kr.