Erhverv

Her er tv'et der skaber problemer for B&O

Det halter så meget med produktionen af Beovision Avant 55", at det giver mere end flimmer i regnskabet.

Artiklens øverste billede
Tilpasningen af produktionen af BeoVision Avant 55" har voldt Bang & Olufsen store og kostbare problemer.

Produktionen af et nyt tv har voldt så store problemer, at Bang & Olufsen mandag har måttet gå den tunge gang til markedet med en nedjustering af forventningerne til 2014/15.

For regnskabsåret ventes nu et underskud på driften mod tidligere et overskud, og mens omsætningsforventningerne overordnet fastholdes, så hælder administrerende direktør Tue Mantoni nu mod, at salgsudviklingen nærmere kommer til at ligge i den nedre ende af det indikerede vækstinterval.

Skuffelsen kan knyttes til produktionen af Bang & Olufsens Beovision Avant 55 tommer tv, som ifølge Tue Mantoni sælger overraskende godt, men til gengæld ikke er gledet ud af produktionen på effektiv vis.

Administrerende direktør i Bang & Olufsen Tue Mantoni.

- Det er klart, at det er frustrerende, for vi har nok de bedste produkter, vi har haft i lang tid, og der er nogle ting, der er begyndt at gå i den rigtige retning. Men vi ser også nogle produktionsproblemer, som vi også omtalte i regnskabet for første kvartal, som har ramt os i højere grad end ventet, siger Tue Mantoni til Ritzau Finans.

Udfordringerne har bundet en del mandetimer og samtidig medvirket til, at et par andre nye tv - to kæmpeskærme på henholdsvis 75 og 85 tommer - er blevet et par måneder forsinket.

- Det er produkter, hvor vi har en højere bruttomargin, end vi har på de øvrige tv. Det betyder dels, at vi bliver ramt på toplinjen, fordi vi ikke får salget af de store tv, og dels at vi rammes hårdt på bruttomarginen, hvilket rammer driftsindtjeningen, siger Tue Mantoni.

De foreløbige resultater for andet kvartal viser et driftsunderskud på 90-100 mio. kr. oven i de 129 mio. kr., Struer-koncernen tabte i første kvartal. Anden halvdel af regnskabsåret ventes at byde på et positivt resultat, men kan ikke løfte driftsmarginen i plus. Derfor venter Bang & Olufsen nu en negativ driftsmargin mod tidligere en forbedret driftsmargin i forhold til 2013/14, hvor den blev 0,1 pct.

Omsætningsforventningerne om en høj encifret toplinjevækst fastholdes, men der er knyttet lidt mindre optimisme til formuleringen end tidligere.

- Vi har en guidance, som hedder høj encifret vækst på toplinjen. Der er selvfølgelig tale om et interval, og det er nok en fair antagelse at sige, at hvor vi før har ligget i toppen af det interval, der ligger vi nu tættere på midten eller i bunden, siger Tue Mantoni.

Han fortæller, at produktionsproblemerne nu er løst, men at der fortsat er negative domino-effekter.

- Det man normalt gør, når man lancerer et nyt produkt er, at man efter lanceringen begynder at optimere på profitabiliteten. Det sker ved, at man optimerer på processer og på komponenter og prisen på produktet, og det arbejde er vi først lige gået i gang med, hvilket er to til tre måneder senere, end vi planlagde, siger Tue Mantoni.

Han peger på, at der til gengæld er flere andre ting, der går i den rigtige retning. Det gælder eksempelvis butiksnettet, der er styrket for første gang siden 2007.

Om de positive elementer så også vil give sig til udtryk i et bedre resultat i anden halvdel af 2014/15 end de 36 mio. kr., Bang & Olufsen tjente på driften i anden halvdel af 2013/14, ønsker Tue Mantoni endnu ikke at melde ud.

- Vi forventer et positivt driftsresultat. Det er så konkrete, vi ønsker at være lige nu, lyder det.

Ritzau Finans

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.