Erhverv

Hummel-familie tjener kassen på æggebakker

Aktiekursen i æggebakkeselskabet Brødrene Hartmann er skudt i vejret, siden Stadil-familiens selskab Thornico blev hovedaktionær for to år siden.

Siden Thornico i slutningen af 2012 blev hovedaktionær i æggebakkefirmaet Brødrene Hartmann, er aktiekursen skudt i vejret.

Det har været en fed forretning for Stadil-familiens selskab Thornico at købe op i æggebakkeproducenten Brødrene Hartmann A/S .

Siden Thornico i slutningen af 2012 købte en tredjedel af aktierne og dermed opnåede en ejerandel på knap 70 pct., er aktien skudt i vejret.

»Vi er yderst tilfredse med investeringen,« siger Thor Stadil, bestyrelsesformand i Thornico, som også ejer tøjfirmaet Hummel.

Aktierne blev købt til 120 kr. stykket, men havde ved børslukketid tirsdag en værdi af 186 kr. per aktie. Det giver en gevinst, om end urealiseret, på mere end 150 mio. kr.

Vi er yderst tilfredse med investeringen

Thor Stadil, Thornico

Thornicos samlede beholdning af æggebakkeaktier nærmer sig dermed en værdi på 900 mio. kr.

»At kursen går op, betyder selvfølgelig, at der er andre, der tror på firmaet. Generelt når man ser på regnskabstallene, så må jeg sige, vi er yderst tilfredse med investeringen,« siger Thor Stadil.

Artiklen fortsætter under grafikken...

Den positive kursudvikling i Brødrene Hartmann skyldes efter alt at dømme en sund udvikling i selskabets drift.

Ifølge Ulrik Kolding Hartvig, adm. direktør i Brødrene Hartmann, er der kommet »styr på maskinrummet«.

Omsætningen er øget en smule fra 1,54 mia. kr. i 2012 til en forventet omsætning for 2014 mellem 1,6 og 1,7 mia. kr. Mere væsentligt er lønsomheden forbedret: Mens overskudsgraden i 2012 lå på 7,4 pct., forventer selskabet end overskudsgrad mellem 9 og 10,5 pct. for 2014.

»Der er ikke noget hokus pokus i det. Det er god klassisk drift af en industrivirksomhed,« siger Ulrik Kolding Hartvig.

Ifølge topchefen skyldes forbedringerne blandt andet, at man har lukket en fabrik i Finland og dermed reduceret omkostningerne.

Fra æggebakker til sportstøj
  • Thornico er stiftet af Thor Stadil og sønnen Christian Stadil i 1990’erne. Selskabet er i dag ejet af Christian Stadil.
  • Thornico ejer virksomheder inden for mange forskellige brancher. Mest kendt er sportsmodeselskabet Hummel. Derudover ejer Thornico shippingselskabet Thorco, ejendomsselskabet Stanico og hele paletten af æggerelaterede virksomheder.
  • Thornico ejer også en del af Tattoodo, en hjemmeside for design af tatoveringer, som også har fodboldspilleren Daniel Agger blandt drivkrafterne.

Brødrene Hartmann er langt fra det eneste æggerelaterede selskab, Thornico har ejerandele i.

Thornico ejer selskaber, der sælger æg i forskellige forarbejdninger. Det gælder blandt andet Sanovo.

Derudover ejer Stadil-selskabet også Sanovo Technology, som laver maskiner, der kan slå æg ud, og andre maskiner, der bruges til at sortere æg.

Eller som Thor Stadil formulerer det:

»Vi er vel nok i dag, og ønsker at være det, number one egg handling company in the world

Denne artikel er en oplåst abonnementsartikel. Ønsker du fuld adgang til alle øvrige artikler i Finans’ abonnementsunivers, kan du helt uforpligtende få 40 dages gratis adgang ved at klikke her.

Læs også
Top job