Erhverv

Små og mellemstore virksomheder udnytter ikke digitaliseringen

Regeringen vil have det danske erhvervsliv til at udnytte teknologien bedre for at skabe vækst.

Erhvervs- og Vækstminister, Henrik Sass Larsen (S), mener, at de små og mellemstore virksomheder bær være bedre til at udnytte ny teknologi. Foto: Lars Krabbe

Over en tredjedel af de danske små og mellemstore virksomheder (SMV) anvender kun it i begrænset omfang.

Det betyder, at der er et stort potentiale for yderligere at udnytte mulighederne inden for automatisering, e-handel, Big Data og avancerede produktionsteknologier.

Det er en af konklusionerne på en ny redegørelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet, der mener, at SMV’er skal udnytte de digitale muligheder bedre.

”Halvdelen af den samlede detailhandel i 2020 forventes at foregå via nettet, og undersøgelser viser, at virksomheder, der anvender data fra fx sensorer eller offentlige datasæt generelt klarer sig 5-6 pct. bedre målt på indtjening end andre virksomheder,” udtaler Erhvervs- og Vækstministeren, Henrik Sass Larsen (S), i en pressemeddelelse.

Dansk Erhverv Dansk roser regeringen for at fokusere på de danske virksomheder.

”Vi er særligt glade for, at regeringen i redegørelsen lover, at det offentliges næste fireårige digitaliseringsplan får fokus på virksomheder og vækst,” siger Janus Sandsgaard, der er digitaliseringschef i Dansk Erhverv.

Grafikken viser, at andelen af danske virksomheder, der anvender digitale løsninger. Kilde: Erhvervsstyrelsen.

”Hidtil har strategierne mest handlet om at spare intern i den offentlige sektor, men øget digitalisering er også en særdeles vigtig dagsorden i de danske virksomheder,” siger digitaliseringschef i Dansk Erhverv,” siger Janus Sandsgaard fra Dansk Erhverv.

I redegørelsen Danmarks digitale vækst 2015 gør ministeriet samtidig status over, om erhvervslivet har de rette forudsætninger for at udnytte de digitale muligheder.

”Digitalisering og Big Data i samspil med nye sensorteknologier og intelligente robotter rummer et enormt potentiale for at udvikle konkurrencedygtig produktion og skabe vækst,” udtaler Erhvervs- og Vækstministeren.

Redegørelsen fremhæver særligt tre områder, der skal være på plads for at hjælpe erhvervslivet bedst på vej.

  1. Adgang til god mobil- og bredbåndsdækning
  2. Højt niveau af IT-sikkerhed og databeskyttelse
  3. Adgang til kvalificerede og relevante digitale kompetencer
Læs også
Top job