Armatur-arvinger kræver bestyrelsen afsat i familiefond
En gruppe efterkommere af Vola-stifter Verner Overgaard vil have Erhvervsstyrelsen til at sætte bestyrelsen for familiefonden fra bestillingen.
Familiefonden bag den succesfulde armaturvirksomhed Vola i Horsens rammes nu af endnu et stort slagsmål.
Fem efterkommere af stifter Verner Overgaard opfordrer Erhvervsstyrelsen til at afsætte hele bestyrelsen for fonden.
»Det er umuligt og vil også fremover være umuligt på nogen måde for Verner Overgaards efterkommere at have tillid til den nuværende bestyrelse for Verner Overgaards Familiefond,« lyder det i familiens henvendelse, som Finans har fået indsigt i.
Konkret mener efterkommerne, at de legater, de får udbetalt fra fonden, er »grotesk og uforholdsmæssigt små«, at omkostningerne til administration er »astronomiske«, og at fonden er for ringe til at forvalte millionformuen. Efterkommerne langer især ud efter advokatfirmaet Horten, der er administrator af fonden.
»Det er en familiefond. Det er ikke fonden til pleje af advokatfirmaet Horten,« siger Rima Overgaard Fayed, der er barnebarn af Verner Overgaard.
Hverken Horten eller bestyrelsen for Verner Overgaards Familiefond ønsker at kommentere anklagerne.
»Jeg kan meddele, at bestyrelsen ikke har kommentarer til din artikel,« skriver Otto Bisgaard, formand for Verner Overgaards Familiefond, i en e-mail til Finans.
Fonden er stiftet i 1983 af Verner Overgaard, som også stiftede armaturvirksomheden Vola. Størstedelen af fondens formue på over 100 mio. kr. stammer da også fra Vola, som fonden tidligere har ejet aktier i.
Det er umuligt og vil også fremover være umuligt på nogen måde for Verner Overgaards efterkommere at have tillid til den nuværende bestyrelse
Det er Verner Overgaards to døtre, Iben og Lisbeth Overgaard, samt flere af deres børn, der står bag klagen.
Den er i første omgang sendt til Civilstyrelsen midt i juni. Styrelsen har dog sendt klagen videre til Erhvervsstyrelsen, som sent sidste år overtog tilsynet med Overgaard-fonden fra Civilstyrelsen efter en lovændring.
I Erhvervsstyrelsen har man endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske. Først skal der bl.a. indhentes en udtalelse fra fondsbestyrelsen.
»Sagen er under behandling,« oplyser kontorchef Jytte Heje Mikkelsen.
Civilstyrelsen har tidligere afsat to bestyrelsesmedlemmer i fonden, som har været i mediernes søgelys siden 2010.
Ifølge fondsekspert Rasmus Feldthusen, som er juraprofessor ved Københavns Universitet, gør det »ingen forskel«, at det nu er Erhvervsstyrelsen, der fører tilsyn med fonden. Det vil fortsat være muligt at afsætte hele eller dele af bestyrelsen, hvis betingelserne for det er opfyldt.