Erhverv

Danmarks Rederiforening ser store vækstmuligheder i havvind

Vækstpotentialet i offshore-sektoren omkring Nordsøen er voldsomt stort.

Men det kræver en tilpasning af regler og rammebetingelser, hvis danske rederier og virksomheder skal kunne udnytte mulighederne fuldt ud.

Det mener Danmarks Rederiforening, der netop har deltaget i en debat i Cuxhaven i Nordtyskland, hvor danske og tyske repræsentanter for havne og rederier var samlet for at diskutere mulighederne inden for havvind.

- Debatten med både de danske og tyske repræsentanter viste, at der stadig er behov for at afbureaukratisere og fokusere indsatsen på tværs af Nordsøen, så der ikke gælder forskellige krav og procedurer på de forskellige nationale havområder, siger underdirektør i Danmarks Rederiforening, Jacob K. Clasen ifølge en meddelelse.

Han peger på, at der bør samarbejdes på tværs af landene om en fælles strategi for havvind.

- Ikke bare mellem Danmark og Tyskland, men også med de øvrige lande omkring Nordsøen, hvor 92 pct.af efterspørgslen for offshore vind vil komme fra, frem imod 2020, siger Jacob K. Clasen.

EU's fælles forskningscenter venter, at det nordeuropæiske havvindmøllemarked vil vokse fra omkring 9 GW i dag til 112 GW i 2030. Dermed vil Nordeuropa være det sted i verden, hvor udviklingen inden for offshore vind vil være størst, og det kan udnyttes, mener Danmarks Rederiforening.

- Danske og tyske virksomheder har stadig et forspring, fordi vi over en længere periode har haft fokus på teknologiudvikling og udvikling af specialskibe - og vi har verdens mest erfarne eksperter inden for havvind på en lang række områder, f.eks. på installationsområdet. Men vi kan ikke noget i Nordeuropa, der ikke kan læres af andre - og skal vi også være forrest i 2030, så kræver det at vi arbejder sammen, og sørger for at vores regler og rammebetingelser er konkurrencedygtige, siger Jacob K. Clasen.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.