Erhverv

De små restauranter er ofre for en kædereaktion

Kædekoncepterne dominerer toppen af den danske restaurationsbranche, hvor de små aktører bliver mere og mere sårbare. Til gengæld slipper de for shitstorme.

Sticks’n’Sushi åbner snart sin 11. restaurant herhjemme, mens kæden i løbet af næste år åbner restaurant nummer fem og seks i London og er på trapperne i Berlin. Foto: Sticks’n’Sushi

Det er hverken nyt eller overraskende, men det har bare aldrig været så tydeligt som nu: Hvis du vil tjene store penge på din restaurant, skal du lave et kædekoncept ud af den.

Således er ni af de 10 største spillere i den danske restaurationsbranche forretninger med flere adresser, mens nummer 10 - stjernerestauranten Noma - også består af en stribe afledte filialer som eksempelvis Nordic Food Lab. Det fremgår alt sammen af regnskaberne for 2014, som Dansk Aktie Analyse har gennemgået på vegne af Finans...

Læs også
Top job