Erhverv

Ny drejning i Qureshi-sagen: Egmont vil undersøge betalinger

Magasinforlaget iværksætter nu en undersøgelse af betalingerne for de artikler, som den skandaleramte sportsjournalist har skrevet for Egmont.

Foto: Egmont

Magasinforlaget Egmont vil til bunds i, hvem selskabet reelt har sendt penge til, når den skandaleramte sportsjournalist Michael Qureshi gennem årene har solgt artikler til Egmonts fodboldmagasin Goal.

I dag, mandag, kunne MediaWatch fortælle, at det britiske selskab, Cvseeme, der har lagt navn til sportsjournalistens fakturaer, afviser at have udstedt disse fakturaer.

Egmont iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække, hvad der er sket, og om der er tale om forfalskede fakturaer. 

»Vi har også noteret os svaret fra CVSeeme. Det er nyt for os. Vi nu gået i gang med en tilbundsgående undersøgelse af det, så vi kan drage relevante konsekvenser. Mere kan vi desværre ikke sige på nuværende tidspunkt. Det er en meget alvorlig sag,« oplyser Egmont i en mail til Finans.

Sagen om Michael Qureshi begyndte forrige uge, da TV3 Sport i et program fortalte, at sportsjournalisten i flere tilfælde har brugt falske navne på kilder. Selv siger Michael Qureshi, at han har givet sine kilder pseudonymer for at anonymisere dem - kritikere mener, at han har opdigtet kilder.

Michael Qureshi blev bortvist fra sin daværende arbejdsplads Ekstra Bladet. Og både Ekstra Bladet, hans tidligere arbejdsplads BT og Goal, som han har leveret freelanceartikler for, har siden tilbagetrukket en serie artikler, som aviserne ikke mente at kunne stå inde for. Egmont, der udgiver Goal, har valg at tilbagetrække samtlige 500 artikler, som Qureshi har været inde over. 

Sagen har altså indtil videre kredset om journalistik og etik. Men Egmonts undersøgelse kan tage sagen i en ny retning, da den skal afdække, om der også kan være tale om egentlig økonomisk bedrageri eller decideret forfalskning af fakturaer.

Cvseeme blev, ifølge MediaWatch, blev lukket i 2013, men Qureshi fortsatte med at bruge navnet på sine fakturaer efter den periode. 

Egmont har ikke overblik over, præcist hvor mange artikler, der blevet faktureret Michael Qureshi-artikler via CVseeme. 

Læs også
Top job