Erhverv

Disse topchefer blev hyret, fyret og gik i år

I løbet af 2015 har en række topchefer måttet sige farvel til titlen som øverste chef i danske selskaber, mens andre er kommet til.

Artiklens øverste billede
Tidl. adm. direktør i Nordea, Christian Clausen.

Her følger et overblik over nogle af de topchefer, som i dette år er blevet hyret, fyret eller udskiftet i de danske, børsnoterede selskaber.

Blandt selskaberne i det danske eliteindeks har Carlsberg, Nordea og TDC i årets løb skiftet ud i den øverste ledelse.

Hos Carlsberg takkede koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen tidligere på året af, da han fyldte 60 år. Selskabet hentede en ny administrerende direktør ind fra Holland i form af Cees 't Hart, som overtog chefstolen i midten af juni.

Jørgen Buhl Rasmussen, tidl. adm. direktør hos Carlsberg.

I den skandinaviske storbank Nordea var det finnen Casper von Koskull, der tog over efter danske Christian Clausen, der sad som koncernchef i otte år.

Christian Clausen, tidl. adm. direktør hos Nordea.

Hos telekoncernen TDC overtog Pernille Erenbjerg roret som ny administrerende direktør. Pernille Erenbjerg blev hentet internt hos selskabet, og hun afløste Carsten Dilling, der havde været i TDC siden 2003.

Høreapparat- og headsetproducenten GN Store Nord ansatte per 1. april René Svendsen-Tune som ny administrerende direktør for headset-divisionen GN Netcom. Han erstattede Niels Svenningsen, der valgte at opsige sin stilling i marts af "familiære årsager" efter kun godt et år i stillingen.

Carsten Dilling, tidl. adm. direktør hos TDC.

Uden for C20 Cap-indekset har der også været en del udskiftninger i løbet af 2015.

Lundbeck hentede Novo Nordisks tidligere viceadministrerende direktør Kåre Schultz ind som ny topchef i maj. Han overtog pladsen fra Ulf Wiinberg, der året forinden fratrådte sin stilling efter at have overtrådt selskabets interne retningslinjer.

Ulf Wiinberg, tidl. adm. direktør hos Lundbeck.

Færøske Banknordik sagde i september farvel til selskabets administrerende direktør gennem ti år, Janus Petersen. Han blev erstattet af Árni Ellefsen, der har været i selskabet siden 2011.

Veloxis sagde i årets løb farvel til topchef William J. Polvino, der øjeblikkeligt blev erstattet af Craig A. Collard.

Janus Petersen, tidl. adm. direktør i Banknordik.

Hos Dantax valgte Poul Bjerring i starten af november at trække sig som topchef. Han erstattes fra starten af det nye år af Peter Bøgh Jensen.

I fodboldklubben Brøndby IF sagde man i årets løb farvel til administrerende direktør Jesper Jørgensen, som i stedet fik stillingen som finansdirektør. Chefstolen overgik til Søren Vadmand, der blev hentet ind fra Illum.

RTX Telecom skiftede i årets løb administrerende direktør Flemming Hynkemejer ud. Selskabet er nu på jagt efter en ny topchef.

Flemming Hynkemejer, tidl. adm. direktør hos RTX Telecom.

Migatronics administrerende direktør, Anders H. Jørgensen, har også meddelt, at han fratræder sin stilling hos den nordjyske svejsemaskineproducent. Migatronics bestyrelse har meddelt, at man nu ser sig om efter en ny administrerende direktør, som skal have "stærkere kompetencer inden for forretningsudvikling og afsætning."

Eelco van Heel, tidl. adm. direktør hos Rockwool.

Efter eget ønske har North Medias administrerende direktør, Lars Nymann Andersen, valgt at træde tilbage. Selskabet fordeler fra årsskiftet sine aktiviteter over fire forretningsområder. Lars Nymann Andersen erstattes af Kåre Wigh, der bliver ordførende koncerndirektør i den nye direktion.

Roblon ansatte i december Lars Østergaard som ny administrerende direktør. Han kommer fra en stilling som topchef i Royal Arctic Logistics og overtager efter Jens-Ole Sørensen, der fratrådte sin stilling med øjeblikkelig virkning i august.

I årets løb indtog en række nye topchefer som varslet også en toppost i de danske selskaber.

Svenske Jens Birgersson indtog chefstolen hos Rockwool i februar i år. Han erstattede Eelco van Heel, der havde mere end ti år på posten.

David Solomon, tidl. adm. direktør hos Zealand Pharma.

I slutningen af 2014 meddelte rederiet D/S Norden, at man havde fundet afløseren for Carsten Mortensen, og i forsommeren 2015 overtog Jan Rindbo så stillingen som administrerende direktør i rederiet.

I januar overtog Britt Meelby Jensen stillingen som administrerende direktør i Zealand Pharma efter David Solomon. Den kvindelige topdirektør kom fra en tilsvarende stilling i Dako.

Martin Thaysen overtog i 2015 stillingen som administrerende direktør i Santa Fe efter Niels Henrik Jensen. Martin Thaysen har en fortid hos A.P. Møller-Mærsk.

Niels Henrik Jensen, tidl. adm. direktør hos Santa Fe.

Rovsing meddelte i slutningen af oktober, at selskabets administrerende direktør, Julian Bott, har ønsket at fratræde sin stilling i starten af det nye år. I stedet har Rovsing hentet Christian Bank ind.

Tilbage i februar meddelte topchef Ole Christiansen fra Nunaminerals, at han ønsker at fratræde sin stilling i starten af februar af 2016. Selskabet har endnu ikke annonceret en efterfølger. Det hører dog med til historien, at Nunaminerals i store dele af 2015 har været under betalingsstandsning, mens der arbejdes hårdt på en restrukturering af selskabet.

Ritzau Finans

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.