Erhverv

Ejendomsmæglere forhandler sig til bøderabat hos bagmandspolitiet

Home har fået nedsat en bøde for at overtræde konkurrenceloven med 1,25 mio. kr. De øvrige mæglerkæder forhandler stadig og forventer mindst samme rabat.

Artiklens øverste billede
Home med adm. dir. Uffe Drejer i spidsen har accepteret en bøde på 3,75 mio. kr. for at overtræde konkurrenceloven.

Home er det levende bevis på, at ejendomsmæglere er dygtige købmænd, der lever af at gøre gode handler.

Ejendomsmæglerkæden har efter forhandlinger med bagmandspolitiet fået nedsat en bøde for at overtræde konkurrenceloven fra 5 til 3,75 mio. kr. Derudover har en ledende medarbejder fået en personlig bøde på 25.000 kr. Home er dermed den første af ejendomsmæglerkæderne under anklage for konkurrencefusk, der lukker sagen.

Home vil ikke udtale sig om bøderabatten, som ifølge bagmandspolitiet skyldes en dialog mellem parterne.

»Det følger af lovgivningen, at man har en slags partshøring. Det vil sige, at modtageren af et bødeforlæg har mulighed for at rette fakta i sagen,« siger statsadvokat og chef for bagmandspolitiet Morten Niels Jakobsen, som ikke vil svare på, hvilke faktuelle omstændigheder der har givet en rabat.

De fire store mæglerkæder - Home, Nykredit Mægler (som omfatter Nybolig og Estate), EDC og Danbolig - har alle oprindeligt fået udstukket bøder på 5 mio. kr., mens ledende medarbejdere har fået personlige bødeforlæg på 25.000 kr. Flere kilder oplyser, at de øvrige kæder nu forventer mindst samme rabat som Home. Bagmandspolitiet vil ikke svare på, om det ønske kan gå i opfyldelse, men oplyser, at der ventes en afklaring i løbet af et par uger. Hvis mæglerne ikke accepterer og betaler bøderne, kommer deres sager for domstolene.

Udover de store kæder er Realmæglerne blevet præsenteret for en bøde på 500.000 kr., mens kædens forhenværende formand, Niels Jørn Garder, har fået en personlig bøde på 25.000 kr.

»Hvis de andre kæder har fået en dekort på deres bøder, vil det være naturligt, at vi opnår det samme, for vi er ikke en profitmaksimerende, men en frivillig kæde,« siger Preben Merrild Angelo, adm. dir. i Realmæglerne.

Udover kæderne har Dansk Ejendomsmæglerforening (DE) og foreningens tidligere formand, Steen Winther-Petersen, fået bødeforlæg. Det samme har foreningen Danske Selvstændige Ejendomsmæglere, hvis formand, Pernille Sams, det ikke har været muligt at træffe.

»Jeg indkalder i nærmeste fremtid DEs bestyrelse for at få afklaret, hvordan foreningen skal stille sig til bødeforlægget,« siger Torben Strøm, formand for DE.

EDC har tidligere afvist at ville acceptere en bøde, men kommunikationschef Jan Nordmann oplyser nu, at kæden forhandler og ikke er kategorisk. Nykredit Mægler og Danbolig oplyser, at de stadig forhandler med bagmandspolitiet.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.