Erhverv

Populær Michelin-restaurant tjener millioner - giver konkurrenter baghjul

Wassim Hallal er stadig blandt landets bedste Michelin-restauratører, når det handler om at tjene penge.

Artiklens øverste billede
Mesterkok Wassim Hallal (th.), Restaurant Frederikshøj, har gjort sin madkunst til en god forretning.

Landets toprestauranter er gode til at lave mad, men langt fra alle af dem er gode til at tjene penge.

Frederikshøj Kro er en undtagelse.

Den aarhusianske gourmetrestaurant, der har en enkelt Michelin-stjerne og styres af køkkenchef Wassim Hallal, tjente 4,6 mio. kr. før skat i det forgangne år, viser restaurantens nye årsregnskab.

Det er cirka lige så meget som året før.

Dermed er Wassim Hallal fortsat blandt landets bedste Michelin-restauranter, når det gælder om at gøre sin madkunst til en god forretning. Flere andre Michelin-restauranter laver væsentligt mindre overskud - eller ligefrem underskud.

Den pæne bundlinje på Frederikshøj Kro betyder, at der igen er blevet plads til at belønne ledelsen. For andet år i træk har Wassim Hallal udloddet 3,5 mio. kr. i udbytte, fremgår det af årsregnskabet.

Ifølge brancheorganisationen Horesta er det generelt blevet en bedre forretning at lave mad til de mest købestærke restaurantgæster. Faktisk klarer toprestauranterne sig bedre end resten af restauranterhvervet, både hvad angår udviklingen i omsætning og indtjening, viser en ny analyse.

Det skyldes ikke mindst, at gourmetrestauranterne er blevet professionaliseret.

»Tidligere blev mange af restauranterne drevet af super dygtige kokke, som til gengæld havde mindre sans for også at kunne skabe en positiv bundlinje. I dag har mange af de bedste restauranter herhjemme et administrativt apparat i ryggen, og flere af dem har også stærke pengemænd i ejerkredsen. Det har bidraget til at styrke driften,« Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta, i en pressemeddelelse.

Samtidig påvirker det restauranternes drift positivt, at Danmarks brand som gourmetdestination bliver stærkere for hvert år, mener hun. Det tiltrækker flere højtforbrugende gastroturister til landet.

Wassim Hallal fik sin ene Michelin-stjerne for et år siden, men blev ikke belønnet med nummer to, da Michelin-guiden for få uger siden igen uddelte sine prestigefulde stjerner.

Foruden sin gourmetrestaurant har den tidligere tv-kok en stor selskabsforretning, der bl.a. afholder konferencer, konfirmationer og bryllupper.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.