Erhverv

Investorer scorer de største afkast på bæredygtige selskaber

Virksomheder, der bekender sig til socialt og miljømæssigt ansvar for det omgivende samfund, klarer sig bedst på børserne. De er på forkant med udviklingen, og investorerne elsker dem.

Artiklens øverste billede
Selskaber, som tager samfundsansvar og er bevidste omkring bæredygtighed, klarer sig bedre, siger Eric Pedersen, direktør i Nordea Invest.

Det kan betale sig at investere i bæredygtige og samfundsansvarlige virksomheder. De har nemlig styr på forretningen og mindre risiko for at havne i problemer. Derfor skaber de mere værdi for deres ejere, vurderer to af Danmarks største investorer.

»Vores analyser viser, at de bæredygtige virksomheder giver et højere afkast end gennemsnittet,« siger Søren Larsen, chef for bæredygtige investeringer i Nykredit.

Vores analyser viser, at de bæredygtige virksomheder giver et højere afkast end gennemsnittet.

Søren Larsen, chef for bæredygtige investeringer i Nykredit.

Også direktør Eric Pedersen fra Nordea Invest har et godt øje til denne type af virksomheder.

»Vores interne beregninger viser, at selskaber, som tager samfundsansvar og er bevidste omkring bæredygtighed, klarer sig bedre,« siger han.

Hvert år får Nykredit udarbejdet analyser af omkring 5.000 selskaber i hele verden, der måles på, hvordan de lever op til de såkaldte ESG-kriterier. ESG står for Environment, Social and Governance, og selskaberne måles på deres adfærd i forhold til miljø, sociale forhold og god selskabsledelse.

Den seneste analyse fra 2015 viste, at de selskaber, der havde de højeste ESG karakterer i løbet af en periode på to år, også havde leveret de højeste afkast. Forskellen var markant, for de bedst ratede selskaber havde dobbelt så højt et afkast som selskaberne med de laveste karakterer.

 Ifølge Søren Larsen er der en god forklaring på, at virksomheder med en ansvarlig profil gør det godt.

»De er ofte på forkant med de udfordringer, de kan blive udsat for. De er langt fremme i forhold til love og regler, og de har fokus på at forbedre sig på områder, hvor de kan blive kritiseret,« siger han. 

Eric Pedersen fremhæver, at interessen for at investere etisk og ansvarsfuldt er kraftigt stigende. Derfor er der en selvforstærkende effekt.

»Alle vil gerne skyde penge i selskaber, som er ansvarlige og gør en aktiv indsats for at blive mere bæredygtige. Omvendt må de uansvarlige firmaer sande, at det bliver dyrere for dem at tiltrække kapital,« siger han.

Alle vil gerne skyde penge i selskaber, som er ansvarlige og gør en aktiv indsats for at blive mere bæredygtige. Omvendt må de uansvarlige firmaer sande, at det bliver dyrere for dem at tiltrække kapital.

Eric Pedersen, direktør for Nordea Invest.

Tendensen bekræftes af internationale analyser. Dermed er mange års opfattelse af, at det koster på afkastet at investere bæredygtigt, blevet gennemhullet.

Udviklingen ventes at fortsætte i de kommende år. I første række er det institutionelle investorer, som søger mod de bæredygtige investeringer. Men de begynder også at mærke et krav fra private investorer om at investere mere ansvarsfuldt.

»Vi får flere og flere spørgsmål om emnet, og det bringes ofte op på vores investorkonferencer,« siger Søren Larsen. 

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.