Erhverv

Slunken pengekasse: Hellerup Finans' overskud vendt til dundrende underskud

Ved udgangen af marts havde Hellerup Finans - der har fået 300-400 privatpersoner til at investere et trecifret millionbeløb i firmaet - kun penge til to måneders drift.

Artiklens øverste billede
Torben Jensen, stifter og storaktionær i Hellerup Finans, er kommet i offentlighedens søgelys på grund af firmaets forretningsmetoder. Investorerne var lovet en børsnotering senere i år, men i stedet er firmaet tidligt på året løbet ind i pengeproblemer.

Hundredvis af privatpersoner har millioner af kroner i klemme i Hellerup Finans (HF), der har lokket med en børsnotering og tårnhøje afkast senere på året, men nu er det kontroversielle finanshus i stedet tvunget på pengejagt på grund af firmaets slunkne kasse.

Ifølge salgsmateriale fra slutningen af marts måned, som Finans er i besiddelse af, havde HF på daværende tidspunkt kun råd til at fortsætte driften i to måneder.

Dermed risikerede firmaet at komme i pengemangel, hvis ikke der påny blev skudt millioner firmaet, der har været i vælten for sine aggressive salgsmetoder, optimistiske budgetter samt et opgør med sin revisor og en politianmeldelse fra Finanstilsynet.

Hellerup Finans' nye pengejagt sker dog ikke med noget imponerende regnskab i hånden og ej heller grønne fremtidsudsigter.

I HF's salgsmateriale er et overskud på 25 mio. kr. i det forgangne år vendt til et underskud på 40 mio. kr., efter at firmaet har fået ny revisor og ændret regnskabspraksis.

Det barberer 65 mio. kr. - eller næsten 50 pct. af egenkapitalen - væk. Samtidig ventes der endnu et underskud i år, selvom investorerne var blevet stillet en milliongevinst i udsigt.

»Det er helt, helt usædvanligt og en stor fed rød advarselslampe, der blinker, alt hvad den kan,« siger Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.

Den penible situation betyder, at HF ifølge sit eget udbudsmateriale har brug for at rejse nye penge for at kunne holde skruen i vandet.

Udbuddet, der løber frem til udgangen af året, er da også udarbejdet med henblik på at sælge aktier og obligationer i Hellerup Finans-koncernen for mere end 50 mio. kr.

Hvis det mislykkes, skal der ifølge salgsmaterialet findes en anden løsning, fx frasalg, »såfremt selskabet skal kunne fortsætte driften som en going concern«.

»De står reelt og siger, at vi tjener ingen penge, vi har drønende underskud, vi har nogle aktiver, hvis værdi er usikker, og vi har ikke likviditet til at drive virksomheden i mere end to måneder,« siger Frank Thinggaard, professor i eksternt regnskab ved Aarhus Universitet.

HF har ikke nogen gæld, men firmaets aktiver består hovedsageligt af unoterede aktier i firmaer som Lyngby Boldklub og Rovsing Innovation, der begge har vanskeligt ved at tjene penge.

Hellerup Finans afviser, at man er i pengeproblemer.

»Vi har for længst nået de mål, vi satte os og rejst den kapital, som vi ønskede. Vi er langt over minimumstegningen og har derfor absolut ingen likviditetsproblemer,« skriver adm. direktør Jesper Gotfredsen, der har overtaget rorpinden efter stifter og storaktionær Torben Jensen, der dog fortsat har en fremtrædende rolle i koncernen.

HF har ikke svaret på, hvor mange penge man har rejst.

Læs også: Hellerup Finans' stifter kunne øjne en gevinst på 200 mio. kr. - nu er huset sat til salg, og børsdrømmen er udskudt

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.