Nu er Fona officielt færdig i Danmark
Elgiganten får lov til at overtage 10 Fona-butikker. Resten af den kriseramte butikskæde lukker.
Elektronikkæden Fona er nu officielt fortid efter 90 år på det danske marked.
For tre måneder siden kom det frem, at Elkjøp Nordic, der ejer Elgiganten, har indgået en aftale om at overtage 10 af Fonas butikker. De resterende 46 Fona-butikker i Danmark lukker.
Nu har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen så godkendt handlen, lyder det i et notat fra styrelsen.
»Virksomhedsoverdragelsen vedrører 10 Fona-butikker med tilhørende varelager, medarbejdere mm., hjemmesiden www.fona.dk samt brandet "Fona",« skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
Fona blev grundlagt af erhvervsmanden Harry Hylén i 1926 og har de senere år kæmpet med massive underskud. Så slemt stod det til, at Fona tidligere på året gik i rekonstruktion med det formål at sikre butikskædens overlevelse.
Da det ikke lykkedes at skaffe ny kapital, måtte Fona på jagt efter en ny ejer. Det blev Elkjøp Nordic.
Elkjøp Nordics overtagelse af de 10 Fona-butikker, der får lov til at fortsætte, skulle godkendes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, fordi Elkjøp Nordic i forvejen er til stede på det danske marked - via Elgiganten - og allerede ejer 40 pct. af aktierne i Fona.
Resten har været ejet af familien Kjær via selskabet F Group A/S.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har konkluderet, at overtagelsen af de 10 Fona-butikker »ikke vil hæmme den effektive konkurrence betydeligt.« Derfor har styrelsen godkendt fusionen.
Hele afgørelsen kan læses her.
Elkjøp Nordic overtager Fona-butikkerne på Strøget i København, Fisketorvet, Frederiksberg, Nørreport og Østerbro. Også butikkerne på Strøget i Aarhus, i Lyngby, Rødovre, Hørsholm og Aalborg får lov til at fortsætte. Ansatte i disse butikker får tilbud om videre ansættelse.
Butikkerne bliver dog ikke videreført under Fona-brandet, men skifter til Elgiganten.
De 46 lukningsramte Fona-butikker er i gang med at blive afviklet. Næsten 600 Fona-medarbejdere er blevet afskediget.