Erhverv

Hellerup Finans sår tvivl om sin egen overlevelsesevne

Ledelsen og revisor tænder flere advarselslamper i ny version af Hellerup Finans' regnskab. Det er udtryk for en virksomhed i dyb krise, fastslår en revisionsekspert.

Artiklens øverste billede
Både ledelsen og eksperter sår tvivl om Hellerup Finans' mulighed for at overleve. Foto: Jens Henrik Daugaard.

Ledelsen i Hellerup Finans sår nu selv tvivl om, hvorvidt den kriseramte virksomhed kan overleve.

Det sker i en ny version af regnskabet for 2014/15, som netop er offentliggjort, fordi der var »fundamentale fejl« i det oprindelige årsregnskab.

I det nye regnskab er både overskud og egenkapital udraderet. Årets resultat er justeret ned fra plus 23 til minus 46 mio. kr., mens egenkapitalen er ændret fra plus 85 til minus 15 mio. kr.

»Ledelsen vurderer, at der er væsentlige usikkerheder om selskabets fortsatte drift,« skriver direktør Jesper Gotfredsen i ledelsesberetningen for selskabet, som private investorer har skudt mere end 100 mio. kr. i.

Han er ikke ene om at tænde advarselslamperne. Ernst & Young er kommet til som revisor siden det oprindelige årsregnskab blev udarbejdet, og revisionshuset tager forbehold og afgiver flere såkaldte supplerende oplysninger i det nye regnskab bl.a. om virksomhedens overlevelse.

»Egenkapitalen går fra 85 mio.kr. på plussiden til 15 mio.kr. på minussiden, og det fører til, at virksomheden har en væsentlig usikkerhed, der rejser betydelig tvivl om den fortsatte drift,« siger Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør i FSR - Danske Revisorer.

Ifølge en anden regnskabsekspert ser det skidt ud for Hellerup Finans.

»Den eksterne revisors anmærkninger er udtryk for, at virksomheden er i dyb krise,« siger Frank Thinggaard, professor i eksternt regnskab på Aarhus Universitet.

Hellerup Finans er afhængig af yderligere kapital og likviditet for at kunne fortsætte driften som budgetteret, og moderselskabet forsøger at sælge for 60 mio. kr. erhvervsobligationer for at kunne tilføre nye penge. Derudover er der igangsat en proces, hvor »alle porteføljevirksomheder afhændes« fremgår det af regnskabet. Regnskabet afslører, at stort set samtlige datterselskaber havde underskud i det seneste regnskabsår.

Hellerup Finans har igennem længere tid været i et regulært stormvejr, fordi ejerne ønsker at børsnotere virksomheden, som kritikere har beskyldt for at benytte aggressive salgsmetoder og for at afgive optimistiske løfter.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.