Erhverv

Lyngby Boldklubs økonomiske fundament skrider

Fodboldklubben har haft overordentligt vanskeligt ved at tiltrække sponsorer, og dermed smuldrer de økonomiske planer.

Artiklens øverste billede
Salget af sponsorater i Lyngby Boldklub er langt efter budget. Arkivfoto.

Allerede få måneder efter, at Lyngby Boldklub er gået på pengejagt for at fylde fodboldholdets slunkne klubkasse, viser det sig, at Superligaoprykkerne er milevidt fra at nå sine egne økonomiske ambitioner.

Salget af klubbens særegne sponsorater, kaldet business-partnerskaber, går således langt dårligere end ventet.

Faktisk er antallet af business-partnerskaber faldet, selvom Lyngby Boldklub har postet millioner i at sætte fut i salget og er rykket op i Superligaen, hvor man indtager 6.-pladsen.

»Det kommer overhovedet ikke bag på mig,« siger sportsøkonom Kenneth Cortsen, der allerede i foråret advarede om, at Lyngby Boldklubs økonomiske genopretningsplan bar præg af overoptimistiske budgetter.

Ifølge klubbens salgsmateriale, som stadig bruges til at sælge aktier i klubben til privatpersoner, skulle business-partnerskaberne sikre 20 mio. kr. i indtægter i regnskabsåret 2015/2016 (der er afsluttet men ikke offentliggjort).

Men ifølge fodboldklubbens hjemmeside er der kun 20 aktive aftaler i dag, og da de ifølge klubben koster 200.000 kr. pr. styk årligt, giver det indtægter på bare 4 mio. kr.

Det betyder manglende indtægter på mindst 16 mio. kr. Finans har også været i kontakt med en business partner, som fortæller, at vedkommendes virksomhed har betalt mindre end 200.000 kr. for sin aftale.

»Hvis de kun har solgt 20 pct. af, hvad de har budgetteret med, så er der et væsentligt hul, som skal lukkes,« siger Kenneth Cortsen.

Hellerup Finans, der er storaktionær i Lyngby Boldklub og sidder tungt på bestyrelsen, har villet vende en underskudsgivende fodboldklub til en solid indtjeningsmaskine ved at sælge de særegne partnerskaber, som er en kombination af et klassisk sponsorat og konsulentydelser.

Men det synes vanskeligere end ventet.

Fodboldklubben har således skiftet salgschef flere gange, siden det nordsjællandske finanshus overtog klubben for mindre end to år siden, og der har også været godt gang i svingdøren blandt klubbens konsulenter, de såkaldte business developere, som skal stå for at sælge partnerskaberne.

Resultaterne er da også gået den helt gale vej. Antallet af business-partnerskaber er således faldet i stedet for som lovet at stryge i vejret.

Historikken på Lyngby Boldklubs hjemmeside afslører, via webværktøjet Waybackmachine, at der den 9. marts 2016 var 25 aktive business-partnerskaber. Derudover var der i foråret otte såkaldte eksklusivpartnere.

I dag er der blot 20 business partnerskaber og syv eksklusivpartnere på hjemmesiden. Det er to færre end i november 2015.

De manglende business-partnerskaber er kritisk for fodboldklubbens økonomi, fordi de udgør det altovervejende indtægtsgrundlag i klubbens budgetter.

Tirsdag kom det da også frem, at klubben ikke har betalt sine regninger til tiden.

Ifølge lokalmediet Det Grønne Område skylder klubben Lyngby Taarbæk-kommune knap 300.000 kr. for fire måneders leje af byens stadion.

»Hvis man ikke kan betale forpligtelser i det leje, så er det et meget negativt signal, man sender til omverdenen. Man står som klub og skal bruge kapital, og samtidig har man alle de her negative historier,« siger Kenneth Cortsen.

Finans har i to dage forsøgt at få en kommentar fra Lyngby Boldklub, men direktøren er på ferie indtil midten af september, og hverken bogholderiet eller pressetjenesten er vendt tilbage på henvendelserne inden deadline.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.