Erhverv

Dansk opfindelse til snerydning er blevet købt af tyskere

Iværksætteren Niels Bidstrup har solgt sit snerydningskoncept til tysk gigant.

Artiklens øverste billede
Niels Bidstrup er ejer og grundlægger af Vinterservice Danmark. Han har solgt sit koncept til Tyskland og er blevet medejer af et nyetableret selskab.

Da Niels Bidstrup for seks år siden droppede en karriere som shipbroker for at blive iværksætter, drømte han om at slå igennem i udlandet.

Den drøm ser nu ud til at gå i opfyldelse for den 35-årige dansker, der står bag snerydningsfirmaet Vinterservice Danmark. Han har netop solgt licensen til sin snerydningsteknologi til tyske FRG Hansa, der er en af de største aktører inden for snerydning i Hamborg-området.

I bytte har Niels Bidstrup fået en aktieandel på 20 pct. i FRG Hansas nyetablerede selskab Mavox Winterdienst GmbH, der skal rulle hans snerydningskoncept ud over hele Tyskland.

»Vi starter i Hamborg, men planen er at indtage flere store, tyske distrikter over de kommende år. Jeg er kommet om bord i et af de mest ambitiøse projekter inden for snerydning i Tyskland,« siger Niels Bidstrup, der ikke vil sætte tal på, hvor meget FRG Hansa har betalt for hans opfindelse.

Niels Bidstrup står bag en avanceret software, der via en tilkalderobot og en speciel saltvogn kan bruges til snerydning. Hele processen er automatiseret fra det første snefnug til fakturering af kunden.

Vinterservice Danmark bruger egne kameraer og målestationer til at overvåge, hvornår der skal ryddes sne. En tilkalderobot får fat i sneryddere via sms. Snerydderne kan være alt fra private landmænd med en traktor til studerende med en kost, og de er alle certificerede.

Derudover har Niels Bidstrup udviklet en ny type sprøjtevogn, der ifølge hans udsagn bruger 80 pct. mindre salt end konventionelle saltspredere. Og så er der hans seneste påfund - en Smart-bil med en sneplov monteret.

»Den har vi nu fået godkendt i Danmark, hvilket nok vil vække lidt opsigt i gadebilledet,« siger Niels Bidstrup.

Niels Bidstrup ved siden af en Smart-bil med sneplov. PR-foto.

Det er ikke kun i udlandet, at Niels Bidstrups koncept rykker. Herhjemme har iværksætteren netop indgået en aftale med entreprenørfirmaet Skinner ApS, der sørger for jernbanesikkerhed og snerydning på Sydsjælland, og som vil bruge hans koncept.

Niels Bidstrup ejer fortsat sit snerydningskoncept 100 pct. Herhjemme står hans firma for snerydning ved flere hundrede ejendomme i Storkøbenhavn og Aarhus.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.