Erhverv

Chik comfort food og mesterligt smørrebrød

Afhoppere fra gourmetrestauranten formel B og smørrebrødsikonet Schønnemann løfter det klassiske smørrebrød til nye højder i Palægade, mener White Guide.

Artiklens øverste billede
Foto: Marie Louise Munkegaard

Smørrebrødet er blandt de få danske bidrag til verdens kulinariske historie, og det er ikke så mærkeligt, at mange restauranter har taget netop denne delikatesse til sig. Men gode råvarer er alfa og omega for godt smørrebrød, og her har der været en sær tradition for at springe over, hvor gærdet er lavest.

Foto: OneCollection

I de seneste år er der dog kommet mange ambitiøse outlets til, hvor tingene laves fra bunden, gerne af økologiske råvarer. Restaurant Palægade, som drives af et kompetent hold af afhoppere fra gourmetrestauranten formel B og smørrebrødsikonet Schønnemann, har valgt en tilsvarende fremgangsmåde, dog med et umiskendeligt strejf af luksus og mere fokus på drikkevaresiden.

Vi fristes både med ufiltreret dansk pilsner, snaps tilsmagt med langpeber og en skøn kvædemarmeladeduftende orangevin, som alle er velvalgte til maden. Betjeningen er tjep, venlig og utroligt vidende om, hvad der serveres.

Og nu til smørrebrødet: Den dekadente tatar på hummer er et must, højtstablet på rugbrød med enkelt tilbehør af løg, hjemmelavet mayo og et pankofriteret æg, perfekt tilberedt med den løbende blomme som silkeblød sauce. Så chik kan comfort food altså være.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Oksetataren af grofthakket kød af god kvalitet på smørristet rugbrød er også et must, løftet til nye højder af tykke umamipakkede skiver af semi-dehydrerede tomater. En pebret note mingler eminent med den livlige og frugtige naturvin fra Priorat, som serveres til.

Den flot tilberedte, smørrige og citronsmagende pighvar med oksehaler og grøntsmagende forårsløg er endnu et eksempel på, at retter med ikonpotentiale nærmest står i kø. Palægade mikser på imponerende vis traditionelt og moderne, også i indretningen.

Foto: Marie Louise Munkegaard

I tråd med tiden er der ingen duge på bordene, og møblerne er danske designklassikere. Men stedet har alligevel formået at skabe en charmerende atmosfære som på de traditionelle smørrebrødssteder.

Foto: OneCollection

Her er også åbent til aften, hvilket vi ikke har testet i denne omgang - for så ville vi jo være gået glip af smørrebrødet, og det er intet mindre end mesterligt eksekveret.

Restaurant Palægade
Palægade 8
1261 København K
www.palaegade.dk

Priser
Forretter 130-180 kr.
Hovedretter 220-275 kr.
Desserter 100-120 kr.
Menuer 495-750 kr.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.