Erhverv

Mangemillionær vil revolutionere parcelhusbyggeri - igen

Det fremadstormende typehusfirma Hybel vil kapre nye kunder ved at tilbyde finansiering af både grund og hus til 0 kr. Manden bag Hybel er Michael Mortensen, som tjente en del af sin formue på at sælge den nu konkurrerende virksomhed Huscompagniet til en kapitalfond.

Michael Mortensen, hvis formue er steget betragteligt efter salget af det, der i dag hedder Huscompagniet, vil snuppe markedsandele fra typehusfirmaerne med sin nye virksomhed Hybel. Foto: Michael Drost Hansen Foto: Michael Drost Hansen

Det skal være nemt at købe et nyt hus, mener den nye typehusspiller, Hybel, som tilbyder at finansiere både grunden og typehuset for 0 kr. i byggeperioden.

»Hvis man peger på en grund, så finansierer vi grunden, bygger huset, og så betaler kunden ved indflytning, uden at der kommer renter og gebyrer på,« siger Michael Mortensen, bestyrelsesformand i Hybel, som han stiftede omkring årsskiftet.

Det er anden gang i sin karriere, at Michael Mortensen indfører et nyt koncept på typehusmarkedet. I hans tidligere virksomhed, som i dag hedder Huscompagniet, indførte han konceptet med, at kunderne først betaler for deres nye hus, når de har nøglerne i hånden. Det koncept er i dag standard i branchen.

»I gamle dage indførte jeg betaling for huset ved indflytning. Den strategi fortsætter vi ved at lægge grunden oveni. Det gør det lettere og betyder, at man reelt kan sammenligne det at købe et nyt hus med at købe et brugt, fordi man har den samlede pris,« siger Michael Mortensen.

Hybel kort fortalt
  • Initiativtageren til Hybel er Michael Mortensen, som har solgt sine aktier i det, der i dag hedder Huscompagniet. Han står også bag entreprenør- og ejendomsudviklingskoncernen Casa, som han stadig er en del af, selv om han tidligere på året solgte 60 pct. af aktierne til kapitalfonden Catacap.
  • Michael Mortensen ejer Hybel sammen med en række andre ledende personer fra Hybel. Flere af dem har en fortid i Huscompagniet.
  • Hybel blev stiftet i januar, og målet er at sælge 200 huse årligt i 2018.
  • Pt. er det kun muligt at købe et Hybel-hus på Fyn eller i Jylland, men på længere sigt er det ikke utænkeligt, at Hybel også vil indtage Sjællland, fortæller Michael Mortensen.

Hybel har pt. solgt omkring 100 huse, og interessen for også at få finansieringen af grunden med har været stigende. De seneste måneder har omkring halvdelen af huskøberne ifølge Michael Mortensen valgt at få finansieringen af grunden med i købet.

Michael Mortensen håber, at det nye koncept, som han indførte ved etableringen af Hybel, bliver en ny markedsstandard:

»Det skal være nemmere at købe nyt hus, for så kan det være, at markedet begynder at stige generelt.«

Det er helt ok, hvis Hybel ikke har forretningskonceptet for sig selv, siger han:

»Du kan opfinde det, og så må du dyrke det. Det er fint nok, at konkurrenterne også tager det. Det er rarere at være ham, der opfinder det end at være nummer 2, 3 eller 4.«

Eurodan-huse er gået samme retning som Hybel og tilbyder en totalpakke, som huskøberne først betaler for ved indflytning, mens konkurrenten Huscompagniet ikke vil gå den vej. Virksomheden sætter spørgsmålstegn ved, om kunderne nu også får den bedste pris med det nye koncept.

Der kan være potentielle kunder i at vælge at tilbyde en pakkeløsning, mener Morten Bruun Pedersen, seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk:

»Jeg tror, at der er mange kunder, der vil sætte pris på at få en samlet pakke, hvis ikke man selv har 100 pct. styr på byggeprocessen.«

Læs også
Top job