Erhverv

Ældgammel vinhandler køber op i Aarhus

Københavnske Kjær & Sommerfeldt er blevet en bedre og bedre forretning de seneste år. Nu køber den vinbutik i Aarhus.

Kjær & Sommerfeldt blev grundlagt i 1875 og flyttede i 1925 ind i sine nuværende lokaler på Gammel Mønt i København. Foto: Kjær & Sommerfeldt

Kjær & Sommerfeldt er kongelig hofleverandør og Københavns ældste vinhandler.

Fra den 1. april kan Kjær & Sommerfeldt nu også kalde sig ejer af VinConnection fra Hinnerup tæt på Aarhus. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse mandag morgen.

»I en tid, hvor mere og mere handel foregår på internettet, tror vi fortsat på, at der er plads til passionerede og dygtige vinhandlere i Danmark. Vinhandlere som satser på oplevelsesøkonomi. Vinhandlere som tilbyder en pakke af vinoplevelser, som man ikke kan købe på nettet i form af personlig og professionel vejledning, spændende smagninger og lignende,« siger Mads Steensgaard, adm. direktør i Kjær & Sommerfeldt, i pressemeddelelsen.

Kjær & Sommerfeldt er de seneste år blevet en mere og mere veldrevet forretning. De seneste fem regnskabsår er det samlet blevet til et overskud på omkring 24 mio. kr., og af det seneste regnskab fremgår det da også, at vinhandleren planlagde investeringer i det kommende år.

VinConnection sælger primært vine til vinhandlere og er siden 2012 blevet drevet af Knud Kjellerup.

Det er tilsyneladende godt gået, for i hvert fald har der i Knud Kjellerups selskab Fredsholm Holding været et overskud efter skat på knap syv mio. kr. de seneste fire regnskabsår.

»Jeg har de seneste par år delt min tid mellem Bourgogne og Danmark, og i takt med at aktiviteterne i Bourgogne er vokset i omfang, har det i stigende grad vist sig vanskeligt at finde den fornødne tid til at passe forretningen i Bourgogne og samtidig yde en ordentlig service over for mine VinConnection-kunder,« siger Knud Kjellerup, der vil fortsætte som daglig leder af VinConnection, i pressemeddelelsen.

Kjær & Sommerfeldt blev stiftet i 1875 af Charles Kristian Kjær og Wilhelm Ferdinand Sommerfeldt. I 1901 fik butikken prædikatet kongelig vinforhandler, men det var først i 1959, at Kjær & Sommerfeldt kunne kalde sig kongelig hofleverandør.

I 1928 flyttede Kjær & Sommerfeldt ind i sine nuværende lokaler på Gammel Mønt i den centrale del af København. Kjær & Sommerfeldt har dog også butikker i både Aarhus og Odense.

Efter at have været familieejet i næsten 100 år, blev Kjær & Sommerfeldt i 1973 overtaget af Vingaarden i Odense, som senere blev en del af den svenske koncern V&S Group. I 2008 blev V&S Group solgt til franske Pernod Ricard, der i den forbindelse besluttede at frasælge Kjær & Sommerfeldt.

Det blev anledningen til, at de nuværende ejere, Mads Steensgaard, Henrik Pedersen, Niels Boel Sørensen og en række ledende medarbejdere købte sig ind i den københavnske vinhandler.

Læs også