Erhverv

Kendt dansk forlystelsespark taber penge for 10. år i træk

BonBon-Land har givet over 110 mio. kr. i underskud de seneste 10 år.

BonBon-Land blev i 2007 solgt til en spansk koncern. Siden har økonomien haltet. Foto: EHRBAHN JACOB

De seneste 10 år har det ikke været så »skide skægt i Bonbon-Land,« som forlystelsesparkens kendte slogan ellers lægger op til.

I hvert fald ikke hvis man kigger på den sjællandske forlystelsesparks økonomi.

Et nyt regnskab viser nemlig det 10. underskud i træk for BonBon-Land. Dermed har forlystelsesparken samlet givet et underskud på omkring 111 mio. kr. de seneste 10 år.

Det seneste underskud er dog det laveste i den 10-årige periode, da underskuddet "kun" lyder på 3,8 mio. kr.

BonBon-land har de seneste år investeret i nye aktiviteter, og af det nye regnskab fremgår det, at BonBon-Lands ledelse forventer, at »driftsresultatet vil være positivt inden for tre til fem år«.

Selvom BonBon-Land har tabt mange penge de seneste år, er der dog stadig noget tilbage i kassen. Således er egenkapitalen på 127,3 mio. kr. ifølge det nye regnskab.

Bolsjemageren Michael Spangsberg står bag både forlystelsesparken og slikket i BonBon-regi. Begge dele har han dog solgt.

Siden 2007 har BonBon-Land været ejet af den spanske forlystelsesparkkoncern Parques Reunidos, der er én af Europas største udbydere af forlystelsesparker, safarilande og vandlande.

I juni 2016 fik BonBon-Land ny administrerende direktør i form af nordmanden Mattis Willms, der afløste Niels Feerup, som kun nåede at sidde for bordenden i halvandet år.

Den nye direktør har tidligere haft succes med at øge besøgstallet i forlystelsesparker, og det er han også ansat til at gøre i BonBon-Lands tilfælde.

Læs også