Erhverv

Danmarks største gasselskab med 220.000 kunder vil sælges

Det kommunalt ejede naturgasselskab HMN Naturgas kan nu ende på private hænder.

HMN Foto: PR

Danmarks største naturgasselskab, HMN Naturgas, der er ejet af en lang række kommuner, er på vej til at blive solgt.

Tidligere på måneden meddelte HMN Naturgas, at den ville have sine 57 ejerkommuner til at stemme for et salg af selskabets naturgasforretning, der omsætter for over 4 mia. kr. årligt.

Nu har repræsentantskabet i HMN Naturgas så stemt ja til, at der skal igangsættes en salgsproces. Det oplyser HMN Naturgas i en pressemeddelelse.

Samtidig vil det kommunalt ejede gasselskab forsøge at sælge sine gasrør til staten.

»Regeringens forsyningsstrategi og ønske om at konsolidere gasdistributionsnettet betyder, at der vil ske væsentlige ændringer i vores rammebetingelser. Derfor er det rettidig omhu, at vi nu træffer disse beslutninger«, siger bestyrelsesformand i HMN Naturgas, borgmester Ole Bjørstorp (S) fra Ishøj Kommune.

I sin forsyningsstrategi "Forsyning for fremtiden" lægger regeringen op til at samle gasdistributionen i Danmark. Samtidig skal netselskaber, der står for drift og vedligehold af distributionsnettet, og handelsselskaber, der står for salg og kundeservice,  skilles ad – både hvad angår navn, logo og daglig drift.

HMN Naturgas leverer naturgas i Jylland og på Sjælland til over 220.000 kunder. De konkrete aftaler om et salg af koncernens naturgasforretning vil senere skulle godkendes endeligt på et nyt møde i repræsentantskabet.

»Pejlemærket for os har hele tiden været, at kunderne skal nyde godt af en høj effektivitet og lave priser. Det kommer de også til fremover,« lyder det fra adm. direktør i HMN Naturgas, Susanne Juhl.

Læs også