Erhverv

Vraget Novo-kronprins bliver ny direktør i Falck

Jakob Riis skal stå i spidsen for Falck, der for få måneder siden skilte sig af med sine to magtfulde direktører.

Jakob Riis bliver ny topchef for redningskoncernen Falck, der har over 35.000 ansatte på verdensplan. Foto: Novo Nordisk.

Jakob Riis, der onsdag morgen opsagde sin stilling som chef for Novo Nordisks amerikanske forretning, skal være ny adm. direktør i Falck.

Det oplyser Falck i en pressemeddelelse.

Jakob Riis, der i efteråret 2016 blev vraget til posten som koncerndirektør i Novo Nordisk, tiltræder stillingen den 1. maj 2017.

»Jeg er meget glad for at kunne præsentere Jakob Riis som ny administrerende direktør. Han har alle de kvaliteter og kompetencer, som Falck har brug for til at skabe et solidt udgangspunkt for fremtiden. Hans lederegenskaber er i verdensklasse, han har vist at han kan eksekvere og levere en ambitiøs og profitabel vækstagenda, og han har en stærk international baggrund,« siger Peter Schütze, bestyrelsesformand i Falck.

Ifølge Jakob Riis var det trangen til at sidde med det ultimative ansvar, der fik ham til at aflevere sin opsigelse i Novo Nordisk. Nu skal den 50-årige erhvervsmand så stå i spidsen for Falck, der beskæftiger over 35.000 ansatte på verdensplan.

»Falck er godt på vej mod at blive et globalt selskab, men vil altid være et nærmest ikonisk selskab med dybe rødder i Danmark. Jeg er meget motiveret af Falcks værdier og mission og ser frem til at lede selskabet gennem en transition, hvor vi vil stile efter at sætte nye standarder inden for alle vores forretningsområder. Jeg glæder mig til at bygge en stærk fremtid for hele Falck, vores kunder, partnere og ejere,« siger Jakob Riis.

Falck kort fortalt
  • Falck blev grundlagt for over 100 år siden og er i dag en af verdens største ambulanceoperatører.
  • Koncernen har hovedsæde i Danmark og beskæftiger over 35.000 medarbejdere på verdensplan.
  • Udover ambulancedrift tilbyder Falck også brandslukning, vejhjælp, sikkerhedsydelser til hjemmet, dyreredning mv.
  • Falck var tidligere en del af sikringskoncernen Group 4 Securior, men blev i 2004 skilt ud og afnoteret fra Københavns Fondsbørs.
  • Kort tid efter blev Falck overtaget af kapitalfonden Nordic Capital. Efter en periode med bl.a. ATP og PFA som aktionærer er det i dag Lundbeckfonden, Kirkbi, Tryghedsgruppen og de to topchefer, der sidder på aktierne i Falck.

Det er tre måneder siden, at Falck fyrede sine to topchefer, Allan Søgaard Larsen og Morten R. Pedersen, der ejer over 10 pct. af Falck-koncernen. I mellemtiden har Peter Schütze ageret midlertidig direktør.

Den nye topchef Jakob Riis skal forsøge at vende et kæmpemæssigt underskud i den globale redningskoncern. I 2015 fik Falck et underskud på næsten 600 mio. kr. ud af en omsætning på godt 15 mia. kr.

Jakob Riis har en ph.d i økonomi og statistik fra Københavns Universitet og er forstkandidat fra Landbohøjskolen. Han er desuden formand for Copenhagen Institute of Interaction Design og medlem af bestyrelsen i ALK-Abellò.

BRANCHENYT
Læs også