Erhverv
0

Supermarkedsgigant sidder tungt på USAs jobmarked

Supermarkedskæden Walmart er den største arbejdsgiver i 19 af USA's 50 stater.

Wal-Mart er en af USA's absolut største arbejdsgivere og i det hele taget en af de største virksomheder. Foto: AP/Richard Drew

Med en arbejdsstyrke på halvanden million amerikanere har supermarkedskæden Walmart sat sig tonstungt på det amerikanske arbejdsmarked.

Walmart er den største arbejdsgiver i 19 amerikanske stater - det viser en analyse, som Olivet Nazarene University har lavet sammen med 24/7 Wall Street.

Dominansen gælder bl.a. i store stater som Florida, Texas og Illinois. I de stater er supermarkedskæden en større arbejdsgiver end den amerikanske stat og militæret.

Samlet har Walmart en omsætning på omkring små 500 mia. dollars, og det er mere end Apple, Amazon og Microsoft lagt sammen, gør nyhedssitet Qvartz op.

De samme selskaber vil Walmart i øvrigt gerne konkurrere imod, idet supermarkedskæden selv er gået ind i ehandel ved at købe jet.com og shoebuy.com.

Walmart har i mange år haft et ry som en ekstrem hård arbejdsplads med strenge arbejdsvilkår og urimeligt lave lønninger. For et par år siden var omdømmet så dårligt, at kunderne begyndte at fravælge Walmart som en urimelig arbejdsgiver, og derfor besluttede Walmart at hæve de laveste lønninger.

BRANCHENYT
Læs også