Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Mars advarer: Chokoladepriser vil stige uden brexit-aftale

Topchefen i Mars Inc. opfordrer til, at den britiske regering får forhandlet en god handelsaftale på plads med EU.

Brexit - britisk farvel til EU
Et tip til at lave chokoladeskåle med en ballon har bredt sig på nettet. Det er dog en usund måde at gøre det på, advarer Fødevarestyrelsen.

Chokoladegiganten Mars Inc., der står bag chokoladebarer som Mars, Snickers og Bounty, advarer nu om, at briterne skal have flere penge op af lommen for at købe chokolade, hvis det ikke lykkes at lande en stærk handelsaftale med de 27 EU-lande efter brexit.

Det skriver flere britiske medier, bl.a BBC og Financial Times.

Meldingen kommer fra Mars' globale direktør, Fiona Dawson, på et møde i Det Amerikanske Handelskammer i EU. Her advarede hun fredag om, at fraværet af en handelsaftale kan føre til told på op til 30 pct. for industrien.

»Uheldigvis kan disse omkostninger ikke blive absorberet uden at ramme forbrugerne i form af øgede priser,« sagde hun ifølge Financial Times.

Den britiske premierminister, Theresa May, har lovet at kæmpe for en aftale, der vil sikre den frieste mulige handel.

Men ifølge Financial Times frygter den britiske fødevareindustri, at regeringen vil prioritere andre områder som finanssektoren først, når der skal forhandles aftaler med EU.

Mars beskæftiger 18.000 mennesker i Europa, hvilket svarer til 22 pct. af virksomhedens samlede ansatte. Hvis der kommer øget told på varerne vil det øge virksomhedens omkostninger, fordi firmaet har fabrikker spredt over Europa - blandt andet i Storbritannien og Frankrig - og transporterer ingredienser mellem de europæiske lande. 

Derfor kan højere told ramme forsyningskæden og de job, der følger med, lød det fra Fiona Dawson. Mars Inc. anbefalede briterne at stemme for at blive i EU, forud for folkeafstemningen i fjor, og på fredagens møde sagde Fiona Dawson da også, at brexit ikke vakte jubel i virksomheden.

»Hvis Storbritannien over tid kommer væsentligt ude af trit med EU-reguleringen, så vil det have en negativ betydning for landets evne til at handle med sine nærmeste naboer,« sagde hun ifølge Financial Times.

BRANCHENYT
Læs også