Erhverv

Investeringsfonde sætter rekord efter nyt milliardindskud

Siden årsskiftet er formuen i investeringsfonde målrettet private investorer steget med næsten 10 mia. kr.

Formuen i investeringsfonde målrettet private investorer steg med næsten 10 mia. kr. i 2016. Arkivfoto: Lærke Posselt

Milliarderne fortsætter med at vælte ind i de danske investeringsfonde, og dermed bliver den ene rekord efter den anden også slået. I februar blev der sendt 1,3 mia. friske mia. ind i investeringsfonde målrettet private investorer, og det bidrog til, at formuen i disse fonde steg med 4,2 mia. kr.

Dermed nåede den samlede formue i fonde målrettet private investorer op på 831,9 mia. kr., hvilket er det højeste niveau nogensinde. Det viser tal fra investeringsforeningernes brancheforening Investeringsfondsbranchen (IFB).

Ved udgangen af 2016 lå den samlede formue i fonde målrettet private investorer på 822,5 mia. kr., så dermed er formuen i fondene altså steget med næsten 10 mia. kr. på bare to måneder.

Selv om den samlede formue i detailfondene er steget, er det ikke alle kategorier, som har oplevet fremgang i februar. Formuen i fonde, der investerer i danske aktier, faldt således fra 30,3 mia. kr. i januar til 28,3 mia. kr. i februar. Samtidig faldt formuen i fonde, der investerer i udenlandske aktier fra 215,7 mia. kr. i januar til 207,7 mia. kr. i februar.

Omvendt steg formuen i fonde med udenlandske aktier fra 300,8 mia. kr. i januar til 308,4 mia. kr. i februar. Mindre var fremgangen i fonde med danske obligationer, hvor formuen steg med lidt under 1 mia. kr. til 174 mia. kr.

Læs også