Erhverv

Her er bilen, der vil give Elon Musk og Tesla baghjul

Det amerikanske firma Lucid Motors drømmer stort og gør klar til inden for få år at kunne vippe Tesla af tronen.

Lucid Air er bilen, der på sigt skal markedet fra Tesla. Det er i hvert fald ambitionen. Foto: Lucid Motors.

Fra 0 til næsten 100 kilometer i timen på 2,5 sekunder. Det er en af hovedambitionerne for det amerikanske firma Lucid Motors, når selskabet ifølge planen er klar til en sende elbilen med navnet Lucid Air på markedet i 2019, skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Firmaet bag lover på sin hjemmeside, at bilen vil have hele 1.000 hestekræfter og en rækkevidde på 640 kilometer på én opladning.

Det store spørgsmålstegn er, udover om den nogensinde reelt kommer på markedet, prisen. Tidligere har der været spekuleret i en pris på omkring 160.000 dollars, og ifølge Bloomberg vil prisen lande på minimum 100.000 dollars.

En af de store udfordringer for Lucid Motors vil, ifølge Bloomberg være, at konkurrencen forventes at være kraftigt intensiveret i 2019, hvor den forventeligt kommer på markedet.

Både Tesla, men også luksusmærker som Mercedes-Benz, Porsche, Jaguar og Aston Martin forventes nemlig at komme på markedet med elbiler til en pris nogenlunde på samme niveau.

For nylig kunne Tesla, der indtil videre har kæmpet med store underskud, meddele, at den nye og billigere Tesla Model 3 vil begynde at blive produceret i løbet af juli 2017. Ambitionen er, at der skal kunne produceres minimum 5.000 nye biler om ugen, inden 2017 går på hæld.

Indtil videre har Tesla produceret dyre – og meget roste – elbiler. Problemet har været, at det for de fleste mennesker har været til en pris, som var uden for deres rækkevidde.

Men Model 3 skal bringe elbiler ud til den gennemsnitlige bilkøber, med en forventet pris på 35.000 dollars, som efter nogle miljøtilskud svarer til gennemsnitsprisen for biler solgt i USA.

Læs også