Erhverv

Nordea fyrer to topfolk

Storbanken Nordea har med øjeblikkelig virkning valgt at skille sig af med to ledende figurer i Nordea Markets.

Kenneth Steengaard blev i fredags fyret på gråt papir i storbanken Nordea. Foto: Nordea.

Nordea har endnu engang sagt farvel til ledende medarbejdere. Ifølge branchemediet FinansWatch fyrede storbanken i fredags den globale chef for handel med blandt andet valuta, obligationer, derivater og strukturerede produkter samt den globale handelschef i Nordea Markets.

Ifølge FinansWatch blev de to, Kenneth Steengaard med formel titel af FICC-chef, og Erik Bo Hansen, der havde titel af Head of Global Trading, fyret helt uden varsel. Branchemediet understreger, at Nordea hverken internt eller eksternt har takket de to for deres langvarige arbejde i banken, hvilket der ellers er tradition for i sådanne sammenhænge.

»FICC er et af Nordeas førende forretningsområder, og vi øger nu ambitionerne og intensiteten på området. Vi ændrer derfor ledelsen for mere proaktivt at positionere FICC i et finansielt landskab, der er præget af store forandringer, og for at understøtte den omstilling af banken, Nordea er i gang med,« skriver pressechef Stine Wind, om baggrunden for fyringerne i en e-mail til FinansWatch.

Det er ikke mere end et par uger siden, at Nordea skiftede hele den danske ledelse ud, idet både landechef Peter Lybecker og chef for privatkunder Torben Laustsen stopper.

Ind kommer i stedet Frank Vang-Jensen som ny topchef i Nordea i Danmark. Dermed nåede Frank Vang-Jensen ikke at gå ret længe uden et topjob på hånden, efter at han i august 2016 blev fyret som topchef i den svenske storbank Handelsbanken, hvor han ellers havde gjort kometkarriere.

Læs også