Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

ATP opsiger samarbejde med KMD - og stævner datakæmpen for stort trecifret millionbeløb

Pensionskæmpen ATP trækker sig fra samarbejde med skandaleramte KMD. Samtidig bliver KMD stævnet for et stort trecifret millionbeløb.

Kunder i krig med KMD

En opsagt kontrakt og en stævning på et større trecifret millionbeløb - ifølge TV2 ca. 800 mio. kr. - rammer nu den i forvejen stormombruste datakæmpe KMD.

Det er ATP og datterselskabet Udbetaling Danmark, der nu helt har mistet tålmodigheden med KMD. Det oplyser pensionsselskabet i en pressemeddelelse.

»På baggrund af analyser og rådgivning fra ATP og juridiske eksperter er det vores vurdering i bestyrelsen, at KMD er i væsentlig misligholdelse i forhold til kontrakten, hvorfor vi har besluttet at ophæve. Vi indleder nu en voldgiftssag og her vil vores krav lyde på et større trecifret millionbeløb, som er det tab, kommunerne og dermed skatteyderne i sidste ende risikerer at skulle betale,« lyder det i pressemeddelelsen fra Udbetaling Danmarks bestyrelsesformand, overborgmester i København Frank Jensen.

ATP var allerede i januar ude efter KMD - her krævede man dels bedring af situationen og dels en bod i størrelsesordenen en halv mia. kr. Ingen af de to krav har KMD dog altså kunne opfylde:

»Udbetaling Danmark har allerede nu udsigt til en forsinkelse (på kontrakten om et nyt IT-system der betaler pension ud, red.) på mindst 15 måneder, og KMD vil ikke garantere, at der ikke opstår yderligere forsinkelser. Samtidig får Udbetaling Danmark ikke det standard pensionssystem, der er aftalt i kontrakten, ligesom KMD ikke på tilfredsstillende vis vil kompensere Udbetaling Danmark og kommunerne for de store millionbeløb, forsinkelserne koster,« lyder det i pressemeddelelsen.

KMD indgik mandag et forlig hvor man betalte kommunerne 100 mio. kr. i bod for et ligeledes forsinket system.

BRANCHENYT
Læs også