Erhverv

Legos kassemester bliver topchef i Lego Fonden

John Goodwin, som er på vej ud af jobbet som finansdirektør i Lego, skal nu være øverste chef i Lego Fonden.

John Goodwin var i sidste uge med til at præsentere Legos årsregnskab. Nu skal han være direktør i Lego Fonden. Foto: Tanje Carstens Lund

John Goodwin har ikke engang nået at forlade sit job som finansdirektør i milliardkoncernen Lego, før han bliver hentet over for at blive øverste chef i Lego Fonden.

Fonden ejer 25 pct. af Lego. De 75 pct. ejer Lego-familien ligeligt, dvs. en fjerdedel hver til Kjeld Kirk Kristiansen og hans tre børn, Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Sofie Kirk Thinggaard.

»Jeg er meget glad for, at vi har John med os som ny adm. direktør for Lego Fonden. John har en dyb indsigt i Lego-brandet, vores værdier og organisationskultur. Han er en stærk leder, som sætter en klar retning og ved, hvordan han skal engagere medarbejdere og partnere i vores mission om "at inspirere og udvikle dem, der skal bygge morgendagen",« siger Thomas Kirk Kristiansen, som repræsenterer familien.

Egentlig skulle John Goodwin arbejde inden for velgørende arbejde i Storbritannien, hvor han kommer fra. I november beskrev han sin nye arbejdsplads som en velgørenhedsorganisation,  som har udviklet et ledelsesprogram baseret på kristne værdier.

Men siden hans opsigelse i november har Hanne Rasmussen af familiære årsager sagt sit job op som direktør i fonden, og derfor flytter John Goodwin i stedet derover.

»Jeg har en stærk passion for Lego-brandet, Kirk Kristiansen-familiens mission og for at skabe en langvarig forandring i andre menneskers liv gennem social påvirkning. Formålet med Lego Fonden – at forandre holdninger og adfærd omkring vigtigheden af leg i børns udvikling og læring – er noget jeg er dybt passioneret omkring,« udtaler John Goodwin.

Lego Fonden havde i 2015 en balance på små 10 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også