Erhverv

Formand for stormomsust bycykelfond trækker sig efter SMS-afsløring

Det socialdemokratiske medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Niels E. Bjerrum, er ny formand for bycykelfonden, efter at den gamle formand har trukket sig.

Leverandøren af de københavnske bycykler, Gobike, gik konkurs i sidste uge. Bag kulisserne udspillede der sig et magtopgør i den københavnske bycykelfond om, hvor vidt den skulle redde Gobike. Foto: Joachim Adrian

Formanden den københavnske bycykelfond, Nikolaj Bøgh, har trukket sig fra formandsposten efter Finans' afsløring af en stribe private SMS-beskeder.

Det oplyser bestyrelsesmedlem Niels E. Bjerrum - i en SMS - til Finans.

Han oplyser samtidig, at bestyrelsen har udpeget ham som ny formand for fonden, der står bag det kriseramte, københavnske bycykelsystem.

Niels E. Bjerrum er desuden medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokratiet.

Nikolaj Bøgh bekræfter oplysningerne.

»Jeg følte ikke, at der var en rolle for mig længere. Der var uenigheder om strategien, og den landede et andet sted end dér, hvor jeg ville hen,« siger han.

Samtidig siger han, at han fortryder sin SMS-kommunikation med direktør Torben Aagaard fra Gobike, der har drevet de københavnske bycykler på vegne af fonden.

Finans afslørede søndag indholdet af beskederne, hvor Nikolaj Bøgh blandt andet kritiserede sin egen direktør for illoyalitet, og hvordan han forsøgte at »massere« de øvrige bestyrelsesmedlemmer til at redde Gobike fra en truende konkurs.

Mens Gobike kæmpede for livet, var der ifølge Bøgh dyb uenighed mellem ham selv og fondens direktør, Tina Füssel, om, hvor vidt fonden skulle hjælpe Gobike til overlevelse eller ej.

Fonden endte med at vende ryggen til Gobike, fordi den ikke troede på firmaets redningsplan, og Gobike blev erklæret konkurs i sidste uge.

Siden har fonden arbejdet på selv at overtage driften, som det hidtil er lykkedes at opretholde på trods af konkursen.

»Vi er enige om, at der nu ikke er andre muligheder, end at fonden overtager ejerskabet til bycykelsystemet, men der er alligevel skabt noget mistillid i processen, og det må nogen tage konsekvensen af,« siger Nikolaj Bøgh.

Nikolaj Bøgh har været formand for fonden siden 2014.

»Det har været spændende og lærerigt, men skulle vi starte forfra, ville jeg nok vælge at gøre det på en anden måde. Det har været en lang kamp med operatøren, der har haft mange problemer undervejs, og jeg ville nok vælge en mere robust samarbejdspartner en anden gang,« siger han.

BRANCHENYT
Læs også