Erhverv

Michelin-restaurant fra Aarhus har nu endnu mere at fejre

Allerede i sit første regnskabsår har den nykårede Michelin-restaurant Domestic præsteret et overskud. Det næste ledige weekendbord er den 17. juni.

Artiklens øverste billede
I februar kunne Restaurant Domestic fejre sin første Michelin-stjerne. Ditte Susgaard, som her ses til venstre, tror på, at stjernen kommer til at betyde endnu bedre økonomi for restauranten. Foto: Casper Dalhoff

Man forstår godt, hvis de har svært ved at få armene ned i Mejlgade 35B, hvor aarhusianske Restaurant Domestic hører til.

For omkring en måned siden modtog restauranten sin første Michelin-stjerne, og nu har Domestic officielt bevist, at den også kan være en god forretning.

Restauranten har nemlig præsenteret sit første regnskab efter stiftelsen i august 2015, og resultatet byder på et overskud, omend dog et spinkelt ét af slagsen, på 19.000 kr. efter skat.

Det er dog trods alt et overskud, og det er bestemt ikke hverdagskost i den danske restaurationsbranche, hvor dårlig økonomi, lav kreditværdighed og konkurser ofte sætter dagsordenen.

Derfor er Ditte Susgaard, én af Restaurant Domestics fire medejere, også meget tilfreds med, at restauranten allerede nu er lykkedes med at tjene penge.

»Da vi åbnede restauranten, var det et kæmpe sats, fordi vores priser er i den dyre ende i forhold til det normale i Aarhus. Vi vidste ikke, om der ville komme nogen gæster, men som månederne er gået, er der kommet flere og flere. Det har heller ikke skadet, at vi har fået god medieomtale,« siger hun til Finans.

I regnskabsåret 2015/2016 var omsætningen på omkring fem mio. kr., fortæller Ditte Susgaard, der også fungerer som tjener på Restaurant Domestic.

Omsætningen forventes at blive noget højere i indeværende regnskabsår takket være Michelin-stjernen.

»Det er helt vildt, hvad Michelin-stjernen har betydet for vores restaurant. Den dag, vi fik stjernen, var der 350.000 kliks på vores hjemmeside, der endte med at gå midlertidigt ned. Der kom også 340 bookinger til omkring 1.000 personer samme dag, som vi fik stjernen, og det gør naturligvis en forskel for omsætningen,« siger Ditte Susgaard.

At de har travlt på Restaurant Domestic, bliver bevist på restaurantens selvbooking-system. Her fremgår det, at man skal helt frem til den 17. juni for at finde det næste ledige bord i en weekend.

I midten af marts havde Domestic haft dobbelt så mange gæster, som restauranten havde i hele marts året forinden, fortæller Ditte Susgaard.

»Selvom vi har langt flere gæster, betyder det ikke nødvendigvis, at vi kommer til at tjene flere penge. For udgifterne er også blevet større, da vi har ansat flere folk. Men vi forventer et større overskud i indeværende regnskabsår,« siger hun.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.